Θεσσαλονίκη | Διευθύντρια σχολείου απαγόρευσε την κοντή φούστα και τα σορτς

κοντή φούστα

Διευθύντρια σχολείου επέβαλλε συντηρητικό dress code αντί της συμβουλευτικής όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του σύμφωνα με δημοσίευμα του avgi.gr.

Στην υιοθέτηση αναχρονιστικών μέτρων φέρεται να προχώρησε η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, απαγορεύοντας στις μαθήτριες του σχολείου να φοράνε φούστες και σορτς , επικαλούμενη την ευπρέπεια και την αισθητική.

Το απίστευτο περιστατικό που παραπέμπει σε εποχές σκοταδισμού και πουριτανισμού καταγγέλλουν γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου.

Σύμφωνα με το alterthess.gr και τον Ιάσoνα Μπάντιο, η διευθύντρια για να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση, που παραβιάζει την ελευθερία έκφρασης των μαθητριών της, επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ωστόσο, ο κανονισμός δεν αναφέρει τίποτα για κοντά παντελόνια και φούστες:

Θεσσαλονίκη | Διευθύντρια σχολείου απαγόρευσε την κοντή φούστα και τα σορτς

Όπως αναφέρουν οι γονείς που έχουν εκδηλώσει την έντονη διαφωνία τους με τις συγκεκριμένες πρακτικές, τόσο στον Σύλλογο Γονέων, όσο και στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου, τα κορίτσια είναι υποχρεωμένα να φορούν μόνο μακριές φούστες και παντελόνια.

Το συγκεκριμένο αναχρονιστικό μέτρο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα αγόρια μαθητές του σχολείου.

Όπως αναφέρει γονέας σε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, «στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει όπως όμως και οι αντιδράσεις, έρχεται ένα σχολείο να «ποινικοποιήσει» τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης; Θυματοποιούνται δηλαδή τα παιδιά με «προκλητικά» ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας; Παντελονιού;».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network