Βάρκιζα: Απολογητικό υπόμνημα του σχολείου για το 2χρονο κοριτσάκι που έμεινε μέσα στο σχολικό για 4 ώρες

μέσα στο σχολικό

Μετά το περιστατικό με το 2χρονο κοριτσάκι που παρέμεινε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες ξεχασμένο μέσα στο σχολικό, το πρωί της Δευτέρας (21/9),στην περιοχή της Βάρκιζας, αρκετοί γονείς αναστατωμένοι έφεραν μόνοι τους τα παιδιά τους, σήμερα το πρωί στον παιδικό σταθμό.

Στο σχολικό, το οποίο οδηγούσε σήμερα άλλος οδηγός, είχαν επιβιβαστεί ελάχιστα νήπια καθώς οι γονείς είναι αναστατωμένοι από το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς χτες το απόγευμα έλαβαν ένα απολογητικό email από τον παιδικό σταθμό που τους παρακαλούσε να μην χαθεί η εμπιστοσύνη των γονιών προς την επιχείρηση κι ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Οι περισσότεροι γονείς ήταν αναστατωμένοι γιατί πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο για το άσχημο γεγονός και απορούσαν με την ανευθυνότητα των υπευθύνων του παιδικού σταθμού.

Βάρκιζα: Σε κατάσταση σοκ το παιδάκι που ξέχασαν για ώρες μέσα στο σχολικό

Ο γνωστός δικηγόρος, Θέμης Σοφός, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του δίχρονου παιδιού που ξεχάστηκε κλειδωμένο πολλές ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο, στη Βάρκιζα, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” για το απίστευτο περιστατικό.

Ο κ. Σοφός επεσήμανε ότι κατά σύμπτωση βρέθηκε το παιδί από μια κοπέλα που άκουσε το κλάμα του, μέσα από το σχολικό το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη Βούλα, μακριά από τον παιδικό σταθμό στη Βάρκιζα, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το παιδί.

Ο κ. Σοφός υπογράμμισε ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Συμπλήρωσε δε, πως όλα όσα έγιναν είναι και πέρα από τον κανονισμό του σχολείου, αφού για παράδειγμα το σχολικό, αφού μετέφερε τα παιδιά στο σχολείο θα έπρεπε να παραμείνει στο πάρκινγκ του σχολείου κι όχι να το πάρει ο οδηγός για να πάει στο σπίτι του.

Ο κ. Σοφός είπε επίσης ότι το παιδάκι μετά το περιστατικό βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν μπορεί να κοιμηθεί καθώς είναι ολοφάνερα σοκαρισμένο. “Βλέποντας το σου έρχεται να κλάψεις”, είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ράνια Καλλίδου, για την περιπέτεια του 3χρονου γιού της: “Δύο χρόνια πάμε σε παιδοψυχολόγο”

Με αφορμή το περιστατικό με το κοριτσάκι στην Βάρκιζα, η Ράνια Κάλλιδου μίλησε στον ΑΝΤ1 για την περιπέτεια του τότε 3χρονου γίου της που είχε ξεχαστεί για ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως ανέφερε, “όταν έφθασα εγώ στο σχολείο, το παιδί το βρήκα μέσα στην τάξη. Η παιδοψυχολόγος του σχολείου δεν εμφανίστηκε ποτέ. Δεν το απομόνωσαν, να προσπαθήσουν να το στηρίξουν το παιδί. Όταν το βρήκα εγώ, δεν μου μίλαγε καν. Ήταν λες και ένιωθε τύψεις λες και ευθυνόταν το ίδιο για ότι είχε γίνει”.

“Στην αρχή η διευθύντρια μου είπε ότι ήταν ανοιχτή η πόρτα και τα παράθυρα του σχολικού, μετά είπαν ότι ήταν όλα κλειστά και στο δικαστήριο είπαν ότι ήταν ανοιχτά μόνο τα παράθυρα για να ελαφρύνουν την θέση τους”, σημείωσε η μητέρα, αναφέροντας ακόμη ότι την ίδια ημέρα σταμάτησε και τα δύο παιδιά της από εκείνο το σχολείο.

Η Ράνια Καλλίδου είπε ότι “καταδικάστηκαν ο οδηγός και οι δύο συνοδοί σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια”, ενώ αποκάλυψε ότι “ακόμη κάνουμε συνεδρίες με παιδοψυχολόγους, καθώς είναι δύσκολο για ένα τόσο μικρό παιδάκι να επανενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον”.

“Είμαι λυπημένη και θυμωμένη που ενώ έγινε ένα λάθος με το δικό μου παιδί, κάποιοι δεν φρόντισαν να μην ξανασυμβεί. Ξαναβιώνω με την υπόθεση της Βάρκιζας, όσα έζησα με το δικό μου παιδί”, είπε συγκινημένη η μητέρα του μικρού Θαλή.

Καταλήγοντας, δήλωσε πως στην περίπτωση της “Είναι ένα ιδιωτικό σχολείο. Πού λογοδοτούν; Το Υπουργείο Παιδείας τι κάνει; Δεν υπάρχει ένας βασικός οργανισμός για να αποδοθούν ευθύνες. Στο δικό μας το σχολείο δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Στην περίπτωση μας, στο δικαστήριο που έγινε μετά από τρεις μήνες, όταν ρωτήθηκαν αν έχουν αλλάξει κάτι στο σχολείο είπαν “όχι, δεν έχουμε αλλάξει τίποτα””.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network