Βήμα – βήμα το σχέδιο για την άρση του lockdown | Τι θα γίνει με τα σχολεία

Βήμα – βήμα το σχέδιο για την άρση του lockdown | Τι θα γίνει με τα σχολεία

Μια ιδιαιτέρως κρίσιμη βδομάδα ξεκινάει από σήμερα για την πορεία της πανδημίας καθώς από την εικόνα που θα διαμορφωθεί θα αποφασιστεί η διάρκεια που θα έχει η παράταση του lockdown που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι ειδικοί αναμένουν μείωση του αριθμού των κρουσμάτων η οποία αρχικά δεν θα είναι θεαματική, ενώ θα αρχίσει σταδιακά να αποφορτίζεται το εθνικό σύστημα υγείας που εξακολουθεί να λειτουργεί σε συνθήκες πολέμου.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν το χειρότερο που πέρασε από την στιγμή που ο κορονοϊός εισέβαλε στην χώρα μας. Μέσα σε 48 ώρες ανακοινώθηκαν συνολικά 211 θάνατοι με τις κλίνες ΜΕΘ να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλία. Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει εφιαλτική στην Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός πως τα τελευταία 24ωρα αρχίζει να φαίνεται μία σταθεροποίηση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά όπως σημειώνουν οι ειδικοί είναι νωρίς ακόμα για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν μόλις ανακοινωθεί η σταδιακή έξοδος από την καραντίνα. Άλλωστε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν κατέβασε ρολά λόγω της πιθανότητας μετάδοσης της νόσου από τα παιδιά, αλλά για τον συγχρωτισμό που επικρατεί έξω από τις σχολικές μονάδες κατά την άφιξη και το σχόλασμα των μαθητών.

Ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν θα ισχύσει το ίδιο για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου οι οποίοι πιθανότητα θα συνεχίσουν να διαβάζουν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια. Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως μετά την άρση του lockdown θα απομένουν ουσιαστικά δύο εβδομάδες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων όποτε δεν θα υπάρχει λόγος να διακινδυνέψουν το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network