35 εντελώς μαμαδίστικες συνήθειες που προσπαθώ να αποφύγω

35 εντελώς μαμαδίστικες συνήθειες που προσπαθώ να αποφύγω

1. Τον πληθυντικό της ταύτισης.

Όχι, δεν «κάναμε μπάνιο με τα παπάκια μας», δεν «ήπιαμε το γαλατάκι μας», δεν «κοιμόμαστε γύρω στις δέκα». Αν και βέβαια, τώρα που το διαβάζω, δεν είναι καθόλου άσχημο πρόγραμμα να το ακολουθήσω κι εγώ καμιά φορά.

2. Να μη νιώθω η Πιο Άκαρδη Μάνα του Κόσμου κάθε φορά που χαιρετάω το παιδί μου και πάω στη δουλειά.

3. Θα αρχίσω να βάζω μικρά tasks προσωπικής περιποίησης, όπως π.χ. να βάφω και τα δέκα νύχια ταυτόχρονα και όχι πέντε όσο κοιμάται το μωρό το μεσημέρι και άλλα πέντε αφού την ξαναβάλω για ύπνο το βράδυ.

4. Να την ντύνω λιγότερο σαν μωρό – γιρλάντα από το Pinterest στα παιδικά πάρτι. Κορίτσι έκανα, όχι τούρτα.

5. Να σταματήσω να εξαναγκάζω τον κοσμάκη να δει το συναρπαστικό βίντεο που η κόρη μου λέει «ΤΑ ΤΑ ΤΑ».

6. Να πάψω να αγχώνομαι από τώρα για το αν πρέπει να την γράψω μπαλέτο ή ενόργανη και αν είναι καλύτερα σαν τρίτη γλώσσα τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά ή τα ισπανικά.

7. Να σταματήσω να πιστεύω πως θα με μισεί μεγαλώνοντας επειδή δεν την αφήνω να πάρει μαζί της στην αλλαξιέρα τα κλειδιά της αποθήκης και έναν χαρτοκόπτη.

8. Να εξαφανίσω για λίγο καιρό τα cd με τα παιδικά τραγουδάκια, διότι πλέον μουρμουράω «ζουμ ζουμ ζουμ» και στον ύπνο μου.

9. Να προσπαθήσω να μην παραλογίζομαι και να πιστεύω πως το παιδί μου έχει υποστεί ανεπανόρθωτο ψυχικό τραύμα επειδή έλειψα για δύο εικοσιτετράωρα στην επέτειο του γάμου μου.

10. Να σταματήσω να της αγοράζω outfits που θα φορέσει 2 φορές και μετά δεν θα της μπαίνουν, με το ακλόνητο επιχείρημα «ωωωωω μα κοίτα το τι χαριτωμένο που είναι».

11. Να πάρω απόφαση πως οι παιδότοποι είναι πιο τακτοποιημένοι από το σπίτι μου.

12. Να αρχίσω να τρώω κάπως πιο ισορροπημένα γεύματα αντί για ένα κομμάτι τσουρέκι και μισό μπολ φρουτόκρεμα.

13. Να σταματήσω μέσα μου να αναπολώ τις μέρες που ήταν νεογέννητο και δεν πιανόταν από έπιπλο σε έπιπλο, δεν έπεφτε, δεν έκλαιγε, δεν πάθαινα συγκοπή.

14. Να πάρω απόφαση ότι το να δώσω στο μωρό έτοιμο γεύμα από βαζάκι δεν ισοδυναμεί με το να το ταΐσω χημικά απόβλητα από μια επαρχία κοντά στο Τσέρνομπιλ.

15. Να αφήνω το παιδί μου να χαζεύει κι αυτό τηλεόραση καμιά φορά, χωρίς να φοβάμαι πως θα κάψει ό,τι εγκεφαλικές συνάψεις έχει φτιάξει ως σήμερα.

16. Να αδειάζω ενίοτε τις 900+ φωτογραφίες του μωρού μπας και ελευθερωθεί κανένα MB να φωτογραφίσουμε και κανέναν άλλο.

17. Να έχω πάντα μπαταρίες στο ντουλάπι και να τις αντικαθιστώ στα παιχνίδια πριν αρχίσουν να αργοπεθαίνουν και να ακούγονται σαν όργανα του σατανά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network