4 tips για ένα συναρπαστικό ραντεβού με το παιδί σας

4 tips για ένα συναρπαστικό ραντεβού με το παιδί σας

Θυμάστε πόσο έντονες και πολύτιμες είναι οι αναμνήσεις από τα πρώτα ραντεβού με τον αγαπημένο/την αγαπημένη σας; Πόσο συναρπαστική ήταν όλη αυτή η αίσθηση της προσδοκίας, ο σχεδιασμός, η προετοιμασία κι εκείνο το υπέροχο συναίσθημα σύνδεσης και μοιράσματος μετά από μια επιτυχημένη συνάντηση;

Ε, λοιπόν, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας! Να αρχίσουμε δηλαδή να «βγαίνουμε ραντεβού» με κάθε παιδί, έχοντας σκοπό να περάσουμε όμορφα, να δημιουργήσουμε πολύτιμες αναμνήσεις και να δυναμώσουμε κι άλλο τους δεσμούς της αγάπης. Η ιδέα ανήκει στη συγγραφέα και life coach Lori Radun, και προσωπικά τη βρήκα καταπληκτική.

Να τι προτείνει για να ένα συναρπαστικό ραντεβού με το παιδί («child date»):

1.To ραντεβού γίνεται ανάμεσα σε έναν γονιό – ένα παιδί

Για να λειτουργήσει το σχήμα χρειάζεται «τετ-α-τετ»: όχι όλη η οικογένεια μαζί, όχι ο μπαμπάς ή η μαμά με τα παιδιά κλπ (αυτά είναι ωραία, αλλά για άλλες στιγμές). ΄Οταν το παιδί είναι μικρό εννοείται ότι είστε μαζί εξ αρχής, ενώ αν το παιδί είναι πιο μεγάλο μπορείτε να επιλέξετε ένα σημείο συνάντησης και να βρεθείτε εκεί. Η αποκλειστικότητα του γονιού κάνει το παιδί να νιώθει πραγματικά ιδιαίτερο κι έτσι μπορεί να απολαμβάνει χωρίς περισπασμούς το χρόνο του πατέρα ή της μητέρας. Με το σχήμα αυτό αποφεύγονται και οι διενέξεις μεταξύ αδελφών και υπάρχει δυνατότητα για άμεση, ουσιαστική αλληλεπίδραση και επικοινωνία.

2. Πάτε οπωσδήποτε κάπου εκτός σπιτιού

Το μέρος θα πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό για το παιδί, έξω από τα πλαίσια της καθημερινότητάς του. Μπορείτε να πάτε σινεμά, μια βόλτα στην προκυμαία ή στην παραλία, να παρακολουθήσετε κάποιο θέαμα ή να φάτε παγωτό σε έναν χώρο καινούργιο για το παιδί. Πάντως, δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε χρήματα. ΄Ισως απλά να ανακαλύψετε μια γωνιά στον Εθνικό Κήπο, να ξαπλώσετε στο χώμα και να σχολιάζετε μαζί τα χρώματα των φύλλων και σχήματα που παίρνουν τα σύννεφα καθώς ταξιδεύουν στον ουρανό. Θυμηθείτε, το συναίσθημα είναι που μετράει όχι τα χρήματα που ξοδεύετε!

3. Σχεδιάστε με κέφι και καλλιεργήστε τον ενθουσιασμό

Με κάθε παιδί χωριστά συζητήστε, κανονίστε τις ημερομηνίες, διερευνήστε πιθανούς προορισμούς, σχεδιάστε τις λεπτομέρειες και κάντε τις απαραίτητες συνεννοήσεις (τι ώρα θα φύγετε, πού και πώς θα πάτε, τι ώρα θα γυρίσετε, αν θα έχετε φάει κοκ). ‘Οσο πλησιάζει η μέρα διασκεδάστε καλλιεργώντας την προσμονή και εμπλουτίζοντας με δημιουργικές ιδέες το πρόγραμμά σας.

4. Kάντε το ραντεβού με κάθε παιδί μέρος της οικογενειακής σας ζωής

‘Ολα τα παραπάνω έχουν νόημα όταν γίνονται τακτικά (κι όχι μια φορά το χρόνο) και όταν προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση (κι όχι αίσθημα υποχρέωσης). Ξεκινήστε με μια ρεαλιστική συχνότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας. Προσοχή, χρειάζεται ισότιμη μεταχείριση και σεβασμός όσων έχουν συμφωνηθεί, σε συνδυασμό με χαλαρή ατμόσφαιρα. Να θυμάστε πως οι δεσμοί των ανθρώπων δυναμώνουν μέσα από το μοίρασμα και τη χαρά που ρέει με φυσικότητα!

newagemama.com

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network