4 βασικά πράγματα για τα οποία τσακώνονται συνήθως οι νέοι γονείς

4 βασικά πράγματα για τα οποία τσακώνονται συνήθως οι νέοι γονείς

Όλοι οι νέοι γονείς είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι τους πρώτους μήνες που παίρνουν στην αγκαλιά το νέο τους μωρό. Αυτό συμβαίνει διότι μοιράζονται αρκετά από τα πρώτα γέλια του, μέχρι και το πρώτο κλάμα του που τους κρατάει ξύπνιους τη νύχτα. Λόγω λοιπόν της κούρασης που νιώθουν και οι δύο ακόμα και η παραμικρή έξτρα δουλειά ή λεπτομέρεια μπορεί να τους κάνει να τσακωθούν. Εμείς βρήκαμε τους 4 από τους πιο συνηθισμένους τσακωμούς που κάνουν οι νέοι γονείς, τους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού τους, και πως μπορεί κανείς να τους ξεπεράσει.

Ύπνος
Σίγουρα κανείς από τους δύο γονείς δεν κοιμάται αρκετά. Όμως οι πιθανότητες είναι ότι κάποια στιγμή θα τσακωθείτε για το ποιος πρέπει να κοιμάται περισσότερο, ποιος κουράζεται περισσότερο και ποιος έχει το δικαίωμα να παραπονιέται για το γεγονός ότι δεν κοιμάται. Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό αν δεν το έχετε ζήσει, αλλά και όμως συμβαίνει. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε ή να ξεπεράσετε ένα τέτοιο τσακωμό είναι να σκέφτεστε ότι και οι δύο είστε κουρασμένοι, γι’αυτό και τα παράπονα δεν θα βοηθήσουν κανέναν.

Καθάρισμα
Από το πλύσιμο των πιάτων μέχρι το να βάλετε ένα πλυντήριο μπορεί σας φανεί βουνό όταν είστε νέοι γονείς. Έχοντας ένα νεογέννητο παιδί ο χρόνος σας περιορίζεται αυτόματα στο ελάχιστο, κάτι που σημαίνει πως δεν έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, πόσο μάλλον για να καθαρίσετε το σπίτι. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους τσακωμούς μπορείτε απλά να φράξετε ένα πρόγραμμα με το ποιος θα ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού περισσότερο μέσα στην εβδομάδα.

Επισκέπτες
Τα νέα μώρα φέρνουν στο σπίτι σας αρκετό κόσμο για επίσκεψη, επειδή απλά θέλει να τα δει, από φίλου σας μέχρι συγγενείς που έχετε χρόνια να δείτε. Επειδή όμως και εσείς είστε κουρασμένοι, για να αποφύγετε τσακωμούς συζητήστε πως θα απορρίπτετε ευγενικά κάποιες από τις προτάσεις που σας γίνονται.

Μωρό
Το αιώνιο ερώτημα του ποιος θα πάει να αλλάξει την πάνα του μωρού ή το ποιος θα πάει να δει γιατί κλαίει το μωρό. Ακόμα και τέτοιες μικρές λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν αιτία τσακωμού και η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι τσακωμοί μπορούν να λυθούν μόνο αν είστε λίγο διαλλακτικοί και βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας.

in.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network