Τότε που ο μπαμπάς τα έκανε θάλασσα – πριν πάμε στη θάλασσα

Τότε που ο μπαμπάς τα έκανε θάλασσα - πριν πάμε στη θάλασσα

Αυτό δεν ήταν μπάνιο στη θάλασσα, ήταν ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου. Τί το ήθελα; Γιατί δεν καθόμουν σπίτι κάτω από το ερκοντίσιον, με το πιτσιρίκι να αλωνίζει το σαλόνι, θα παραγγέλναμε και σουβλάκια, για μένα δηλαδή, και θα ήταν ένα υπέροχο Σάββατο. Έλυσα τον μικρό από το καθισματάκι του «ο μπαμπάκας ξέχασε κάτι» του είπα γλυκά, «τι κάτι δηλαδή, τα πάντα είπα από μέσα μου» και ανεβήκαμε πάλι στο σπίτι.

Έφτιαξα σάντουιτς, πήρα γιαουρτάκια για το παιδί, έβαλα σε ένα σακουλάκι φρούτα, μια αλλαξιά, ένα καπέλο, βρήκα το μπιμπερό – εκεί πρέπει να έφαγα μια ώρα περίπου – και ήμουν έτοιμος να ξαναφύγω. Εκεί, θυμήθηκα ότι μου είπε και κάτι άλλο.. τι ήταν να δεις; Μήπως εννοούσε κανένα επιτραπέζιο; Δεν ήθελα να πάρω την ίδια τηλέφωνο, δεν με άφηνε ο εγωισμός μου δηλαδή. Καθώς έσπαγα το κεφάλι μου, ο μικρός μπήκε στο δωμάτιο πασαλειμμένος με κρέμες παντού… «Τι έβαλες αγόρι μου πάνω σου;» του είπα παιχνιδιάρικα; «Λιλιακό» μου απάντησε και μου έδειξε το μπάνιο. Μπαίνοντας στο μπάνιο είδα ένα σωρό μπουκάλια. “Τώρα, μάλιστα” είπα. Κοίταξα καλύτερα τις συσκευασίες για να μην κάνω κι άλλα λάθη σήμερα και τελικά ανακάλυψα και το αντηλιακό.

Α χα! «Αυτό ήταν λοιπόν. Η μαμά εννοούσε αντηλιακό ε;» μονολόγησα. Άρχισα να θυμάμαι πόσο με είχε πρήξει κατά καιρούς με μπλα μπλα μπλα και το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε αντηλιακό στο μωρό πριν βγούμε στον ήλιο κι εγώ της έλεγα «σιγά πως κάνεις έτσι;». Κοίτα που τελικά αυτή η μαμά τα ξέρει όλα, σκέφτηκα, αλλά δεν χρειάζεται να της το πούμε. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα την – πλήρη πια – τσάντα του μπάνιου και φύγαμε επιτέλους για τη θάλασσα.

Να πω κάπου εδώ, πως αυτά συνέβησαν πριν αρκετά χρόνια, και σήμερα πια τα θυμόμαστε και γελάμε με τη γυναίκα μου. Τώρα το παιδί μας είναι 8 ετών και το δεύτερο 3. Έχω πάρει πια το κολάϊ και μου φαίνονται όλα παιχνιδάκι. Απλώς πάντα κάθε αρχή είναι δύσκολη. Αν έχεις όμως αγάπη για τη μητέρα του παιδιού και το παιδί σου, όλα γίνονται εύκολα και αβίαστα τελικά.

Διαβάστε επίσης

Μετά την εγκυμοσύνη – καλώς ήρθες μωρό μου, αντίο τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network