10 + 1 αγκαλιές που δεν ήξερα πως υπάρχουν πριν γίνω μαμά

πριν γίνω μαμά

Στον απόηχο της #nationalhuggingday, Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου γράφει για όλες τις υπέροχες αγκαλιές που ανταλλάσσονται καθημερινά στο σπίτι της

#1. Η αγκαλιά «μαμά, καλωσόρισες σπίτι»

Έχεις δει κάτι βιντεάκια στο youtube που σκυλάκια ξανασυναντούν μετά από χρόνια τα αφεντικά τους, πηδάνε πάνω τους και τα ρίχνουν κάτω από τη χαρά τους; Ε, αυτό, κάθε μέρα, επειδή απλά γύρισες από τη δουλειά. Δηλαδή αξίζει να δουλεύει κανείς, μόνο και μόνο για αυτό.

#2. Η αγκαλιά «μαμά, αντίο»

Έχεις δει κάτι χολιγουντιανές ταινίες που η γυναίκα αποχαιρετάει τον άντρα της που φεύγει για τον πόλεμο και τον σφιχταγκαλιάζει και δεν θέλει να τον αφήσει γιατί σκέφτεται πως μπορεί να μην τον ξαναδεί ποτέ; Ε, αυτό, κάθε μέρα, επειδή απλά φεύγεις για τη δουλειά. Δηλαδή αξίζει να μην δουλεύει κανείς, μόνο και μόνο για αυτό.

#3. Η αγκαλιά νανούρισμα

Έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να κοιμηθεί το μωρό: πιπίλες, κουκλάκια, κούνημα, «σου σου σου», πατ – πατ – πατ, μια ωραία πεταλούδα, κουκουβά και τα συναφή, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Κι όμως, τη στιγμή που θα το πάρεις στην αγκαλιά σου, αυτόματα τα ματάκια του κλείνουν. Άντε τώρα να βρεις κάτι να απαντήσεις στην άσχετη (θεία/ πεθερά/ κουνιάδα/ κουμπάρα/ ξανδέρφη) που σου λέει «μην το κοιμίζεις στα χέρια, θα κακομάθει».

#4. Η αγκαλιά μεταφορικό μέσο

Όχι, δεν ξεχειλίζουν όλες οι αγκαλιές από τρυφερότητα, υπάρχουν και εκείνες που σου ζητάει το παιδάκι σου μόνο και μόνο γιατί βαριέται να πάρει τα πόδια του να περπατήσει. Και καλά να στο ζητάει το τρυφερό μωράκι σου, προτάσσοντας χαριτωμένα τα μικροσκοπικά χεράκια του και συλλαβίζοντας «γκα-λιά;». Όταν στο ζητάει το νήπιο, την ώρα που εσύ ήδη κουβαλάς την τσάντα του, το μπουφάν του, το πατίνι του και εκείνο σε διατάζει «ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΠΑ!» με χιτλερική γλυκύτητα; Τι κάνεις;

#5. Η αγκαλιά «θέλω να σε πνίξω από την αγάπη μου»

Είναι αυτό που περιγράφει ο μεγάλος αοιδός Πασχάλης και η κόρη του, στο σπουδαίο καλτ άσμα από τα βάθη του μακρινού 1991: «Η αγάπη σου μ’ έχει τρελάνει/ με σφίγγεις σαν μια κούκλα πλαστική/ και θα σκάσω απ’ τα φιλιά σου, φτάνει/ μα είσαι καταπληκτική».

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network