10 πράγματα που έχουν βαρεθεί να ακούν οι εργαζόμενες μητέρες

Εργαζόμενες μητέρες

Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα, είναι δύσκολο. Πρόσφατα όμως διαπίστωσα ότι είναι επίσης δύσκολο να έχεις συναδέλφους (κυρίως γυναίκες) που αντί να είναι κάπως υποστηρικτικοί μαζί σου όταν επιστρέφεις στη δουλειά μετά την άδεια μητρότητας, αρχίζουν να σε βομβαρδίζουν με… κάπως περίεργες ερωτήσεις.

Και, ναι, έχω ακούσει ΟΛΑ τα παρακάτω:

1. Σου λείπει η κόρη σου τώρα που επέστρεψες στην δουλειά, ε;

Όχι, είμαι άκαρδη κι αναίσθητη γομάρα. Προφανώς και μου λείπει η κόρη μου πάρα πολύ. Μπορεί και να κλάψω όταν κλείνω πίσω μου την πόρτα του σπιτιού, στο αμάξι ενώ οδηγώ προς τη δουλειά, ή τις πρώτες μέρες, ακόμη και στην δουλειά.

2. Καταφέρνεις ποτέ να βλέπεις το παιδί σου;

Κάθε μέρα! Μπορεί να κοιμάται νωρίς και να ξυπνά νωρίς, αλλά φροντίζω αυτές οι λίγες στιγμές να είναι πολύτιμες. Και αγαπάμε να περνάμε τα Σαββατοκύριακα μαζί. Και φυσικά, όλες τις διακοπές.

3. Προλαβαίνεις να κοιμηθείς καθόλου;

Η μόνη φορά που δεν το κάνω είναι όταν ο σύζυγός μου κι εγώ αποφασίσουμε να μείνουμε λίγο παραπάνω ξύπνιοι. Αλλά η μικρή πηγαίνει για ύπνο στις 21:00 και την ξυπνάω στις 07:30 το επόμενο πρωί. Τα Σαββατοκύριακα κοιμάται από 1:15 μέχρι 06:15. Οπότε ναι, κοιμάμαι μια χαρά.

4. Έχεις χρόνο να κάνεις οτιδήποτε;

Βεβαίως! Μαγειρεύω, βγαίνουμε μια φορά την εβδομάδα με το σύζυγό μου, τρελαίνομαι να διαβάζω βιβλία με ένα ωραίο ποτήρι κρασί, κλπ.

5. Σίγουρα ο σύζυγός σου μισεί το γεγονός ότι εργάζεσαι.

Μμμμμ όχι. Το αντίθετο. Του αρέσει που συμβάλλουμε και οι δύο στη ζωή της οικογένειάς μας. Που μοιραζόμαστε διαρκώς ιδέες για να κάνουμε κάτι καλύτερο και που η μικρή θα μεγαλώσει βλέποντας δύο εργαζόμενους γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

6. Έχεις καθαρίστρια ε; Πού να τα προλάβεις όλα…

Όχι, αλλά έχω τον εαυτό μου και τον σύζυγό μου. Χωρίζουμε όλες τις δουλειές του σπιτιού και είναι υπέροχο και λειτουργικό! Αλλά και να είχα…από πότε έγινε κακό κι αυτό;

7. Δεν ξέρω πώς το κάνεις. Εγώ δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στη δουλειά με τόσο μικρό παιδί.

Λοιπόν, δεν είχα επιλογή. Και λειτουργεί! Είναι δύσκολο, αλλά λειτουργεί. Δεν λειτουργεί για όλους, κι αυτό είναι ok! Ο καθένας είναι διαφορετικός και δεν κρίνω καμία μαμά, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι στην δική μου οικογένεια λειτουργεί.

8. Το παιδί το μεγαλώνει η μάνα σου κι η πεθερά σου, ε; Πρέπει να είναι δύσκολο να φροντίζει κάποιος άλλος το παιδί σου. Εγώ δεν θα ήθελα να με φροντίζει κάποιος άλλος.

Ναι! Είμαι ευτυχισμένη κι ευγνώμων που έχω την μαμά μου και την πεθέρα μου υγιέστατες και σε κατάσταση που να μπορούν να φροντίσουν την μικρή! Κι η μικρή λατρεύει τις γιαγιάδες της απόλυτα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κανέναν άλλον να την φροντίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

9. Α, για αυτό σταμάτησες τον θηλασμό;

Όχι ότι αφορά κάποιον άλλον εκτός από μας, αλλά πραγματικά σταμάτησα να κατεβάζω γάλα μετά από τρεις εβδομάδες θηλασμού. Είναι γενετικό και είμαι τυχερή που μπόρεσα να την θηλάσω έστω και τόσο. Κακή μαμά, ε;

10. Δεν θα ήθελες να είσαι στο σπίτι μαζί της;

Προφανώς και θέλω! Είμαι η μαμά της! Αλλά θα ήθελα, επίσης, να μπορώ να βγαίνω έξω με το σύζυγό μου όλη την ημέρα. Δεν παίρνουμε, όμως, πάντα αυτό που επιθυμούμε!

ΥΓ: Προς όλες τις εργαζόμενες μητέρες εκεί έξω – αυτά περνάμε κάθε μέρα. Σε όλες τις μη εργαζόμενες μητέρες, ξέρω πως αυτά περνάτε κι εσείς επίσης!

Ελεύθερη απόδοση κι επιμέλεια: Έλενα Θάνου

Διαβάστε επίσης:

Μη εργαζόμενη μαμά – τί έχω μάθει αυτά τα 9 χρόνια που είμαι μαμά στο σπίτι

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network