10 ψέματα που ανεβάζουν οι μαμάδες του Instagram

μαμάδες του Instagram

Ψέματα μην πω: κι εγώ όταν πατάω το “Share” έχω προσπαθήσει για το καλύτερο. Έχω προσπαθήσει να έχω τραβήξει μια φωτογραφία με καλό φως, που να αναδεικνύει το θέμα, που να έχει μια χαριτωμένη λεζάντα. Και αν σε αυτή τη φωτογραφία είναι και το παιδί μου μέσα, έχω προσπαθήσει να διπλά να είναι η φωτογραφία όσο το δυνατόν ομορφότερη. Αυτό είναι κάτι που νομίζω πως κάνουμε όλοι οι χρήστες του instagram, μια μικρή προσπάθεια ωραιοποίησης της πραγματικότητας μέσα από φίλτρα και εργαλεία.

Και έπειτα υπάρχουν και εκείνες. Οι μαμάδες του Instagram. Εκείνες που τροφοδοτούν καθημερινά το account τους με αψεγάδιαστες φωτογραφίες από μια ζωή ιλουστρασιόν σαν παραμύθι, μια ζωή όπου όλα είναι καθαρά, ήρεμα, ζεν. Κι ας ζει μαζί τους ένα μωρό ή και περισσότερα. Από την μικρή μου εμπειρία των 14 μηνών με ένα μωρό, μπορώ μετά βεβαιότητας να πω πως το καλόγουστο αυτό σύμπαν δεν υπάρχει. Ή, τελοσπάντων, υπάρχει μόνο για τα 3 λεπτά που διαρκεί η –σχεδόν επαγγελματική – φωτογράφιση. Κοιτάζω τις δικές τους αναρτήσεις και έπειτα κοιτάζω το σπίτι μου, το παιδί μου, τη ζωή μου. Και καταλήγω πως ίσως, λέω ίσως, σε μερικά σημεία αυτά τα accounts να μην λένε όλη την αλήθεια.

1. Το σπίτι είναι πάντα υπέροχο και τακτοποιημένο

Σπίτια που σου πέφτουν τα σάλια με παιδικά δωμάτια βγαλμένα από τα πιο chic όνειρα. Και είναι πάντα σε πλήρη τάξη, έτοιμα για φωτογράφιση στο House & Garden. Στην χειρότερη περίπτωση είναι χαριτωμένα ακατάστατα. Αλλά σε καμία περίπτωση σαν να έχει πέσει βόμβα ναπάλμ, όπως είναι τα σπίτια όλων μας μετά από 1,5 ώρα παιχνίδι.

10 ψέματα που ανεβάζουν οι μαμάδες του Instagram

2. Τα παιχνίδια των μωρών είναι chic

Ριγέ, πουά, ασπρόμαυρα, μπεζ, ξύλινα, όλα με καταπληκτικό design. Κάθε φορά που μια έγκυος εκεί έξω χαϊδεύει την κοιλιά της και ονειρεύεται τέτοια χαριτωμένα παιχνιδάκια στο χαλί της, πωλείται ένα πολύχρωμο, κιτς, εξωφρενικά άσχημο παιχνίδι. Αλλά αυτά τα τερατοπαιχνίδια τυχαίνει να είναι αυτά που έχουν τα πιο ερεθιστικά για το μυαλό του μωρού χρώματα και σχέδια, τις καλύτερες υφές, βγάζουν τους περισσότερους ήχους, τραγουδάνε τα πιο ωραία παιχνιδάκια. Το σπίτι μου είναι γεμάτο από δαύτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network