5 άβολες καλοκαιρινές στιγμές με άλλες μαμάδες

καλοκαιρινές στιγμές

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου διακόπτει την ροή του καλοκαιρινού προγράμματός της για να μοιραστεί μαζί μας τις αμήχανες στιγμές που μοιράζεται με άλλες μαμάδες σε παραλίες και νησιά.

Τον πρώτο καιρό που το παιδί σου είναι μωρό, δεν υπάρχουν τέτοια θέματα: η κάθε μαμά ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα θηλασμού, φαγητού, ύπνου και μόνο αν κάποια μαμά είναι παλιοχαρακτήρας θα ασκήσει κριτική και/ή θα φέρει σε δύσκολη θέση την άλλη για την επιλογές της. Άσε που εκείνη την εποχή επιλέγεις αποκλειστικά εσύ με ποιες μαμάδες συναναστρέφεσαι – το βρέφος δεν έχει άποψη για τις παρέες του ακόμα.

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί σου μεγαλώνει και εκ των πραγμάτων οι επιλογές σου επηρεάζουν και το παιδί της άλλης μαμάς;

Τι γίνεται όταν η άλλη μαμά δεν είναι η κολλητή σου (με την οποία ενδέχεται να συμφωνείτε πάνω κάτω στα περισσότερα), αλλά το παιδί της είναι κολλητό του δικού σου; Εκεί προκύπτουν διάφορες καταστάσεις, στις οποίες καλείσαι να ελιχθείς με διπλωματία, χιούμορ και χάρη…

Κατάσταση #1: Στην παραλία το πρωί

Η μια μαμά φοράει στο παιδί της μαγιό – μπλούζα με δείκτη προστασίας. Η άλλη μαμά του βάζει απλό μαγιό και το κυνηγάει να του απλώσει με αντηλιακό (και μια άλλη πιο χύμα στην παρέα δεν σκόπευε να βάλει στο δικό της τίποτα, αλλά παρακολουθεί τις πρώτες και δανείζεται το αντηλιακό της μιας για να πασαλείψει τάχα μου κι εκείνη…). Κάποιο από τα παιδάκια επαναστατεί και ζητάει να φορέσει αυτό που έχει το άλλο (μπλουζάκι, κρέμα, δεν έχει σημασία). Ακολουθούν οι άβολοι διάλογοι με τα παιδιά:

«αγάπη μου, η κρεμούλα δεν σε προστατεύει το ίδιο καλά με τη μπλούζα, φεύγει όταν μπεις στη θάλασσα» (έξαλλη η μαμά με το αντηλιακό)

«μωράκι μου, αυτή η μπλούζα δεν είναι καλή γιατί στεγνώνει επάνω σου μετά και θα πονέσει η κοιλίτσα σου» (έξαλλη η μάνα με την μπλούζα)

Και οι δύο μαζί, σχεδόν συνεννοημένα:

«λατρεία μου, ο ήλιος είναι πάρα πολύ βλαβερός, εμείς οι μαμάδες έχουμε καθήκον να σας προστατεύουμε» (η χύμα μαμά κάπου έχει πάει και κρύβεται…)

Κατάσταση #2: Στην παραλία το απόγευμα

Παιδάκια, με ένα στόμα, μια φωνή: «ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΜΕ;»

Μαμάδες, με ένα στόμα, μια φωνή: «ΝΑΙ!» «ΟΧΙ!»

Μαμά 1: γιατί να μην κολυμπήσουν καλε;

Μαμά 2: γιατί έφαγαν πριν μια ώρα και απαγορεύεται να μπουν ακόμα, πρέπει να περάσουν τρεις»

Μαμά 1: καλέ αυτό έχει καταρριφθεί, άλλωστε εδώ στα ρηχά θα παίξουν, απαγορεύεται σου λέει το έντονο κολύμπι για να μην πάθουν κράμπα στο στομάχι»

Μαμά 2: δεν ισχύει, είναι το κρύο νερό που προκαλεί σοκ στον οργανισμό και φεύγει το αίμα από την πέψη και πάει στο σώμα για να το ζεστάνει.

Μαμά 1: μα έχω ρωτήσει γιατρό

Μαμά 2: κι εγώ

Παιδάκια: ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Μαμάδες: …

Κατάσταση #3: στην ταβέρνα

Οι μαμάδες κάνουν πώς κοιτάνε με αφοσίωση τον κατάλογο (λες και δεν ξέρουμε όλοι τι έχουν οι ταβέρνες) ενώ στην πραγματικότητα παίζουν το παιχνίδι «ποια θα πει πρώτη τη λέξη ΠΑΤΑΤΕΣ». Αφού συμφωνήσουν πως θα πάρουν σαλάτα και μπιφτέκι ή μακαρόνια με τυρί για να φάνε τα νήπια, έπειτα περιμένει η μια να ακούσει την φράση της άλλης. Η φράση μπορεί να είναι «ας τους πάρουμε και μερικές πατάτες να υπάρχουν» ή «καλύτερα να μην τους πάρουμε μωρέ πατάτες και φάνε μόνο αυτές». Σε κάθε περίπτωση, η μόνη αποδεχτή απάντηση για να μη χαλάσει η ευχάριστη ατμόσφαιρα είναι: «ναι, ναι, συμφωνώ».

Κατάσταση #4: στην ταβέρνα, μετά το φαγητό

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network