5 πράγματα που πρέπει να έχεις στην καλοκαιρινή τσάντα της βόλτας – εκτός από υπομονή

Στον δρόμο για τη βόλτα με το μικρό σου αγγελούδι, που σε λίγα λεπτά θα μεταμορφωθεί σε τερατάκι, ξέρεις ότι χρειάζεται να κάνεις μια μικρή μετακόμιση. Οπότε, τα 5 πράγματα ουσιαστικά είναι 25, αλλά ας επικεντρωθούμε σε αυτά που θεωρούνται SOS. Αυτά δηλαδή που αν τα ξεχάσεις δεν πάει το παιδί περίπατο, αλλά η βόλτα.

Eίναι γνωστό πως σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί για τη μαμά που βγαίνει βόλτα με το μικρό της ένα μικρό βαλιτσάκι που να γίνεται κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο ταυτόχρονα. Ευελπιστώντας στην ευρηματικότητα της επιστήμης ας αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε μέχρι σήμερα και είναι πάρα πολύ εύχρηστα.

1. Μωρομάντηλα

Χωρίς τα μωρομάντηλα δεν πας πουθενά. Με αυτά σκουπίζεις από λερωμένες μυτούλες, γδαρμένα γόνατα, λερωμένα στοματάκια από το φαγητό και βρώμικα χεράκια μέχρι όλες τις επιφάνειες που θα ακουμπήσει το παιδί με αυτά τα βρώμικα χεράκια. Το αυτοκίνητο, την τσάντα σου, το καρεκλάκι του και φυσικά τα ρούχα ΣΟΥ – γι’ αυτό να φοράς πάντα πολύχρωμα ρούχα. Όσο περισσότερο λουλούδι, τόσο μικρότερος ο λεκές.

2. Θερμός Φαγητού

Μιλάμε για μία νέου τύπου φαγητοθήκη, που διατηρεί το περιεχόμενο άθικτο, σαν να το μαγείρεψες εκείνη την στιγμή. Εκτός από φρέσκο όμως, το διατηρεί και ζεστό πολλές ώρες, έως και 10 δηλαδή, αλλά και κρύο έως και 24. Επίσης δεν επιτρέπει τις διαρροές ακόμα και σε σούπες, δεν διατηρεί μυρωδιές σε περίπτωση που είχες την φαεινή ιδέα να κάνεις ψαρόσουπα, και μεταφέρεται εύκολα καθώς μπαίνει σε τσαντάκι σε καταπληκτικά σχέδια με χερούλι. Έτσι, αν θες να αποφύγεις τα σνακ και να έχεις πάντα μαγειρεμένο φαγητό μαζί σου, το συγκεκριμένο αξεσουάρ θα σε σώσει.

3. Παγούρι

Μετά από ένα καλό γεύμα χρειάζεται πάντα νερό, άρα ένα παγούρι κρίνεται απαραίτητο. Αν και όποτε έχω χρησιμοποιήσει παγούρι το περισσότερο νερό χρησιμοποιείται για καθάρισμα, μετά τα μωρομάντηλα, καθώς τα παιδιά είναι ικανά να λερωθούν και μόνο στην επαφή τους με τον αέρα.

4. Μια δεύτερη αλλαξιά ρούχων

Η δεύτερη αλλαξιά είναι απαραίτητη διότι, όπως ξέρουμε όλες οι μάνες, το λέρωμα είναι το βασικό ένστικτο του παιδιού. Εκτός αυτού, επειδή είναι καλοκαίρι μπορεί το μικρό να βραχεί, ή -να λερωθεί σε τέτοιο βαθμό που να χρειάζονται τα ρούχα να μπουν στο πλυντήριο – μαζί με το παιδί αν γίνεται.

5. Καπέλο, αντηλιακό

Καλό είναι να πάρεις περισσότερα καπέλα από ένα, γιατί έχω δει πολλά χαμένα καπέλα να αρμενίζουν στη θάλασσα γιατί τα πήρε ο αέρας καθώς τα μικρά δεν τα πολύσυμπαθούν και τα πετάνε από το κεφάλι τους σε ανύποπτο χρόνο. Το αντηλιακό επίσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της βόλτας με το μικρό, αν και το να το αλείψεις με αυτό ισοδυναμεί με δοκιμασία του survivor από αυτές που σου κλείνουν τα μάτια.


Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network