7 λόγοι που υποδέχεσαι κατάκοπη τη Δευτέρα αν είσαι μητέρα μικρών παιδιών

7 λόγοι που υποδέχεσαι κατάκοπη τη Δευτέρα αν είσαι μητέρα μικρών παιδιών

Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος και δεν έχω την τάση να δραματοποιώ τα γεγονότα. Όμως η αλήθεια είναι πως τις Δευτέρες ξυπνάω πιο κουρασμένη από ποτέ. Τα Σαββατοκύριακα με μικρά παιδιά είναι ευχάριστα, γεμάτα δραστηριότητες και βόλτες αλλά είναι και εξουθενωτικά. Ως γονιός θέλεις το παιδί σου να περάσει καταπληκτικά το Σαββατοκύριακο, κάνοντας πράγματα με τους φίλους του και μαζί σου. Όλα αυτά θα ήταν υπέροχα και παραμυθένια αν δεν συνέβαιναν με φόντο ένα σωρό δουλειές και υποχρεώσεις που προσπαθείς να στριμώξεις μέσα σε αυτές τις δύο μέρες και άλλες τόσες που πρέπει να κάνεις όπως κάθε μέρα. Έτσι συνήθως οι Κυριακές μας βρίσκουν με τον άντρα μου εξουθενωμένους στον καναπέ, περιμένοντας να χαράξει η καινούρια μέρα.

7 λόγοι που υποδέχομαι κατάκοπη τη Δευτέρα 

1. Ξύπνησα και σήμερα από το χάραμα όπως και τις καθημερινές γιατί τα παιδιά σε μικρή ηλικία ξυπνούν πολύ νωρίς. Και τι κάνουν μόλις ξυπνούν; Χοροπηδάνε στο κρεβάτι σου, μέσα στην ενέργεια και την καλή χαρά γεμάτα όρεξη για παιχνίδια και ένα καλό πρωινό.

2. Μαγείρεψα, όπως όλες τις άλλες μέρες διότι αφενός δεν υπάρχει η οικονομική άνεση για φαγητό έξω και αφετέρου γιατί θέλω τα παιδιά να τρώνε σπιτικό φαγητό. Όταν θα έρθει η εφηβεία ξέρω ότι θα δίνω μάχες για το junk food γι’ αυτό προσπαθώ όσο γίνεται να τους “χτίσω” σωστές διατροφικές συνήθειες.

3. Έκανα όλες εκείνες τις δουλειές του σπιτιού που δεν προλαβαίνω να κάνω τις καθημερινές, καθώς εργάζομαι, οι οποίες είναι οι γνωστές άχαρες που περιλαμβάνουν 10 πλυντήρια, σκούπα, σφουγγάρισμα κ.λ.π. και ολίγον από σίδερο με τη συνδρομή του συζύγου πάντα.

4. Γυρίσαμε με τον μπαμπά τους σαν τις ανεμοδούρες σε πάρκα, παιδικές χαρές, προπονήσεις για να ξεσκάσουν τα παιδιά. Φυσικά και μπήκα στον πειρασμό να πω στον πατέρα τους “πάρτα μια βόλτα εγώ θα μείνω εδώ να αράξω λίγο” και το έχω κάνει αρκετές φορές, όμως όχι συνέχεια γιατί θέλω να χτίσω αναμνήσεις μαζί τους. Καμιά φορά σκέφτομαι τι όμορφα που θα είναι όταν θα μεγαλώσουν και θα βγαίνουν μόνα τους, αλλά όπως λέει μια φίλη μου και μητέρα εφήβων “άστο μην βιάζεσαι, εκεί έχεις άλλες αγωνίες”, οπότε προσπαθώ να απολαύσω κάθε ηλικία.

5. Κανόνισα playdates όπου έφερα φίλους τους στο σπίτι. Και όσο και να είναι χαρά οι παιδικές φωνές, ποιος μπορεί να πει το αντίθετο, στο τέλος μένεις με ένα κεφάλι καζάνι και ένα σπίτι αχούρι.

6. Βοήθησα στο διάβασμα της Δευτέρας, όπως κάθε μέρα άλλωστε, λίγη ορθογραφία από δω, μια έκθεση από εκεί, καμία διαφορά από τις καθημερινές.

7. Για μια ακόμα φορά δεν κατάφερα να συναντηθώ με τον συζυγό μου σαν ζευγάρι, καθώς  τα παιδιά μονοπώλησαν το 24ωρό μας.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network