Αυτές είναι οι στιγμές της μητρότητας για τις οποίες δεν μιλάει κανείς!

στιγμές της μητρότητας

Υπάρχουν μέρες που τα κάνουμε όλα τέλεια.

Τα παιδιά φοράνε καθαρά ρούχα, παίζουν όμορφα μαζί χωρίς να τσακώνονται, τα κρεβάτια είναι στρωμένα, το φαγητό στο φούρνο, εμείς δεν έχει χρειαστεί να φωνάξουμε για τίποτα σήμερα και το σπίτι δείχνει σαν να κατοικούν άνθρωποι μέσα και όχι αφηνιασμένοι πίθηκοι!

Και υπάρχουν και οι άλλες μέρες, που τα παιδιά τριγυρνάνε με λαδωμένα φανελάκια όλη μέρα, τα κρεβάτια μένουν ξέστρωτα μέχρι να πάμε ξανά για ύπνο, έχουμε ξεχάσει να βγάλουμε τον κιμά από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ και τα παιδιά φτιάχνουν μαγικό φίλτρο με την οδοντόκρεμα. Και εμείς τα αφήνουμε γιατί είναι το μοναδικό πράγμα που τα κράτησε απασχολημένα σήμερα για πέντε λεπτά χωρίς να τσακώνονται ή χωρίς να φωνάζουν μανιασμένα «μαμάαα!».

Υπάρχουν μέρες που τα σπάμε!

Και όλα μοιάζουν ιδανικά και τέλεια.

Και υπάρχουν μέρες που νιώθουμε πως τα κάνουμε όλα λάθος!

Και ίσως αυτές οι μέρες να είναι οι περισσότερες. Και αυτό είναι οκ!

Μην κρίνεις τον εαυτό σου τόσο αυστηρά, μαμά. Αγαπάς τα παιδιά σου και τα φροντίζεις καθημερινά. Η αγάπη σου και η αξία σου δεν μετριέται με το πόσο τέλεια και αψεγάδιαστα τα κατάφερες σήμερα. Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι δύσκολο. Είναι μια συνεχής πρόκληση, που σε φέρνει στα όρια σου και αντιμέτωπη με τους δικούς σου δαίμονες. Αγάπησε και φρόντισε τον εαυτό σου. Αγκάλιασε τον δικό σου ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο να είσαι μαμά.

Τα έχεις πάει θαυμάσια!

Αυτές είναι οι στιγμές της μητρότητας για τις οποίες δεν μιλάει κανείς!

Εμπνευσμένο από: The Motherhood Project
Artwork: O Troca-Tintas
Απόδοση / διασκευή για την ελληνική γλώσσα: Healing Parenting

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network