Μάνα στο internet – πώς οι ανακρίβειες στα groups μπορούν να σε τρελάνουν

Ο γυναικολόγος με κοιτάει στα μάτια: «Μην αρχίσεις τώρα που έμαθες ότι είσαι έγκυος να διαβάζεις ό,τι μπλογκ, chat room και facebook group υπάρχει σε σχέση με την εγκυμοσύνη. Γράφονται πολλές ανακρίβειες. Εντάξει;».

Λίγο η απαγόρευση (ό,τι είναι απαγορευμένο σε τραβάει καμιά φορά σαν μαγνήτης) λίγο το αυστηρό ύφος, λίγο η περιέργεια, γυρίζοντας σπίτι κάθομαι στον υπολογιστή και συνδέομαι με το χάος. Απίστευτος πλούτος: από το τί πρέπει να εχει η βαλίτσα του μαιευτηρίου, μέχρι έρευνες αν πρέπει η λεχώνα να τρώει τον πλακούντα και ποιές είναι οι τράπεζες βλαστοκυττάρων.

Πρέπει ή όχι να έχεις βαμμένα νύχια (πόδια – χέρια) όταν πας να γεννήσεις; Κοίτα να δεις, αυτό δεν το είχα σκεφτεί… Μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου στην εγκυμοσύνη; Μέχρι ποιό τρίμηνο, μήπως είναι καλύτερη η χέννα; Πώς έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης η Κιμ Καρντάσιαν; Τα πιο δημοφιλή ονόματα για κορίτσια και αγόρια. Πώς να διακοσμήσεις το δωμάτιο του μωρού. Μη ξεχάσεις το φορτιστή του κινητού σου για το μαιευτήριο (!) χρήσιμο ε; Μπορείς να κάνεις αποτρίχωση; (πολύ σημαντικό!), τί να κάνεις σε περίπτωση που γεννήσεις σε ταξί, σε αεροπλάνο ή στο σινεμά (αααα θα κλάψω).

Υπήρχαν πάντως πράγματα που με έκαναν να “κολλήσω” λίγο…Πχ. ενα κινέζικο ημερολόγιο που προβλέπει αν θα κάνεις αγόρι ή κορίτσι…κάνω το τεστ πρώτη φορά: αγόρι, τη δεύτερη φορά το κάνω: κορίτσι. Γράφει η άλλη σχόλιο: τέλειο κορίτσια λέει την αλήθεια: 50% αγόρι, 50% κορίτσι. Ούτε το εκκρεμές του Φουκώ τέτοια ακρίβεια. Το συγκεκριμένο ημερολόγιο μου προκάλεσε και άλλου είδους προβλήματα αφού τελικά εκεί που έλεγα σε όλους ότι εγώ δε πρόκειται ποτέ να κάνω αυτά τα χαζοτεστ στο ίντερνετ για να μάθω το φύλο του παιδιού, τελικά το υπερασπιζόμουν και έλεγα πόσο έγκυρο είναι! (Μία φάση της ζωής μου που θέλω να ξεχάσω πραγματικά). Αρχίζω και τα “παίρνω”, πουθενά μία αξιόπιστη έρευνα. Δεκάδες όμως, για το αν το τζελ ή το ακρυλικό ειναι καλύτερο για εγκυμονούσες, αν η στέβια είναι ασφαλής, ποιά είναι τα καλύτερα ζώδια για παιδιά. Δε ξέρω τί να πρωτοδιαβάσω…

Διάβασε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network