Μια νέα μητέρα χρειάζεται 6 μήνες για να συνηθίσει τον καινούριο της ρόλο

Μια νέα μητέρα χρειάζεται 6 μήνες για να συνηθίσει τον καινούριο της ρόλο

Με οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή μας συμβαίνει στη ζωή, πάντα χρειαζόμαστε μια περίοδο προσαρμογής. Όταν μετακομίζουμε σε μια νέα πόλη ή αλλάζουμε δουλειά, υπάρχει πάντα ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσει, ώστε να νιώοσουμε άνετα σε ένα νέο περιβάλλον ή σε ένα νέο ρόλο. Μερικές φορές, οι μεγάλες αλλαγές προκαλούν σύγχυση ακόμα και σε εκείνους που προσαρμόζονται εύκολα συνήθως, αφήνοντάς τους με μια αίσθηση “δεν ξέρω τι μου γίνεται”.

Η μητρότητα είναι ίσως η μεγαλύτερη μετάβαση που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα, γι’ αυτό και είναι  απόλυτα φυσιολογικό, αν κατά τη διάρκειά της αισθανθείτε χαμένες στο διάστημα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ σε δείγμα 2.000 μαμάδων και δημοσιεύτηκε στη New York Post, οι νέες μητέρες χρειάζονται σχεδόν 14 εβδομάδες για να προσαρμοστούν σωματικά και ψυχολογικά στα νέα δεδομένα, ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι περισσότερες μητέρες δεν νιώθουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και στο ότι θα τα βγάλουν πέρα, πριν περάσει ένα διάστημα 6 μηνών μετά τη γέννα.

Αν, λοιπόν, σήμερα νιώθετε σαν να μην ξέρετε τι σας γίνεται, να είστε σίγουρη, πως μια μέρα, όχι μακρινή, θα είστε πολύ σίγουρη γι’ αυτά που κάνετε. Η ημέρα αυτή μπορεί να έρθει σε 14 εβδομάδες, σε 4 μήνες ή 6 μήνες από τώρα, αλλά σίγουρα κάθε ώρα που θα περνάει θα σας χαρίζει νέες εμπειρίες και θα σας οπλίζει με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Και αν νιώθετε ότι αυτή η μέρα είναι πολύ μακριά ακόμα, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.

Το να μην είστε μια κινητή εγκυκλοπαίδια για μωρά, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είστε απλώς μια μητέρα, και μάλιστα καινούρια στη νέα σας κατάταση.

Σε όλους συμβαίνει να δοκιμάζουν κάτι για πρώτη φορά. Κανείς δεν πάει σε μια νέα δουλειά γνωρίζοντας τα πάντα από την πρώτη μέρα, όπως κανείς δεν κάνει γιόγκα πρώτη φορά πιστεύοντας ότι θα λυγίζει το κορμί του σαν λάστιχο από το πρώτο μάθημα.

Χρειάζεται χρόνος, πρακτική και υπομονή για να μπορέσει κανείς να νιώσει άνετα σε κάτι καινούριο.  Έτσι και με το νέο μωρό. Πρέπει να αλλάξετε πολλές πάνες στο φως της ημέρας, μέχρι να μπορείτε να το κάνετε με κλειστά μάτια στο σκοτάδι.

Απόδοση Έλενα Θάνου, mother.ly

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network