Mommy Makeover, η λύση για όλες τις μαμάδες σήμερα

Mommy Makeover

Εγκυμοσύνη, μια ιδιαίτερη περίοδος για τη ζωή της γυναίκας και για το σώμα της

Η κύηση είναι μια διαδικασία που πολλές γυναίκες προσμένουν να βιώσουν. Η περίοδος της, χωρίζεται σε τρία τρίμηνα, σε καθένα από τα οποία προκαλούνται ορισμένες φυσιολογικές μεταβολές στη μητέρα και το παιδί. Μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο το σώμα μιας γυναίκας λειτουργεί με σκοπό τη δημιουργία της νέας ζωής που προετοιμάζει. Η καρδιά, τροφοδοτεί με περισσότερο αίμα τα όργανά της, με τη μήτρα και τον πλακούντα να είναι οι πρωταγωνιστές, και τον ρυθμό αναπνοής της να επιταχύνεται. Το σώμα, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του, θα υποστεί πολλές μικρές και μεγάλες μεταβολές, άλλες φανερές και άλλες κρυφές, ανατομικές και χημικές, οι οποίες- κάτω από την επίδραση των ορμονών- έχουν αντίκτυπο και στην ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός επιφέρουν πολλές αλλαγές στο γυναικείο σώμα, προκειμένου αυτό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της τόσο ιδιαίτερης περιόδου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκείνη να παίρνει μερικά κιλά, τα οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παραμένουν και μετά από τον τοκετό. Αυτό ισχύει ακόμη και στις γυναίκες που ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

«Ήμουν από τις γυναίκες που πάντα πρόσεχα το σώμα μου. Γυμναστική και διατροφή χωρίς να κάνω υπερβολές. Παράλληλα πάντα ήθελα να κάνω παιδιά. Μάλιστα δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι το σώμα μου θα αλλάξει για αυτούς τους 9 μήνες τόσο δραματικά. Όμως, ο σκοπός ήταν τόσο σημαντικός που φάνταζε αστείος ο συμβιβασμός. Το να γίνω μαμά ήταν και είναι από τις πιο γλυκές στιγμές της ζωής μου αλλά το σώμα μου μετά από τα διδυμάκια μου ήταν κάτι που δεν πίστευα ότι μπορεί να βελτιωθεί, με σημάδια χαλάρωσης σε σημεία που ποτέ δεν είχα προηγουμένως. Αυτό μέχρι που είδα τα αποτελέσματα της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκα.» ΕΓ

Μαζί με το νέο μέλος, έρχεται ακόμα μια αλλαγή στη ζωή της γυναίκας, αυτή του νέου της σώματος η οποία συνήθως είναι μόνιμη. Πολλές γυναίκες καταφέρνουν να επανέλθουν στα κιλά προ της εγκυμοσύνης, αλλά η κατανομή του βάρους τους είναι διαφορετική. Είναι συχνή η εμφάνιση χαλάρωσης σε κάποια σημεία του σώματος, ή πτυχώσεις στο δέρμα, εξαιτίας του επιπλέον βάρους που η γυναίκα κουβαλούσε, καθώς και η απώλεια της σφριγηλότητας στο στήθος της.

Mommy Makeover, η λύση για όλες τις μαμάδες σήμερα

Η λύση για όλες τις μαμάδες

Πολλές γυναίκες, που έχουν γεννήσει και θηλάσει ένα μωρό, βλέπουν το σώμα τους να αλλάζει και αισθάνονται την ανάγκη να το επαναφέρουν στην πρότερη κατάσταση, κυρίως για λόγους αισθητικούς, προκειμένου να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους και να επαναφέρουν τη θηλυκότητα τους.

Η επιστήμη της ιατρικής και οι νέες τεχνολογίες που τη συνοδεύουν έχουν έρθει να βοηθήσουν τις μαμάδες να βελτιώσουν το σώμα τους μετά την εγκυμοσύνη. Τα σημάδια που αφήνει η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός στο γυναικείο σώμα συχνά κάνουν τις γυναίκες να απογοητεύονται, να χάνουν την αυτοπεποίθηση τους και να μην είναι σε θέση να χαρούν την τόσο όμορφη αλλά και απαιτητική ζωή που τους περιμένει.

«Το στήθος μετά την περίοδο της γαλουχίας και τον θηλασμό μπορεί να χάσει τη σφριγηλότητά του. Η περιοχή της κοιλιάς μπορεί να εμφανίσει χαλάρωση ή ακόμα και ραγάδες. Κάποια επιπλέον κιλά μπορεί να συσσωρευθούν σε σημεία, που πριν δεν υπήρχαν και, γενικά, η μαμά να μην είναι ικανοποιημένη με την εικόνα του σώματος της. Για κάποιες γυναίκες αυτό είναι ασήμαντο για άλλες όμως, είναι καταλυτικής σημασίας για την ψυχολογία τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να παρέμβει σημαντικά. Τη λύση για τα σημάδια που αφήνει η εγκυμοσύνη έρχεται να τη δώσει το mommy makeover, μια από τις πιο δημοφιλείς συνδυαστικές μεθόδους πλαστικής χειρουργικής, σχεδιασμένη ειδικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που έχουν περάσει από τα στάδια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, προσφέροντας συνολική βελτίωση στην εικόνα του σώματος.» αναφέρει ο Πλαστικός Χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου, MD PHD, Μετεκπαιδευθείς στο London Clinic UK & Beverly Hills California, Ιδρυτής του Athens Beverly Hills.

Κάθε γυναίκα αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, με σεβασμό στις προσωπικές της ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Το mommy makeover προσφέρει μια 360° προσέγγιση στην βέλτιστη εικόνα του σώματος, με έναν εξειδικευμένο συνδυασμό τεχνικών bodycontouring κατάλληλο για την κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Το πλέον σημαντικό βήμα είναι ο λεπτομερής σχεδιασμός και η αξιολόγηση των αναγκών κάθε ασθενούς, έτσι ώστε να οριστεί το επεμβατικό πλάνο. Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ασθενούς και το επεμβατικό πλάνο που θα οριστεί με τον πλαστικό χειρουργό, το «mommy makeover» μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μία ή και σε περισσότερες επεμβάσεις. Η χειρουργική προσέγγιση περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα. Συνήθως ξεκινά με την επέμβαση αποκατάστασης μαστών, με τις ακόλουθες μεθόδους: είτε με ανόρθωση στήθους, είτε με αυξητική στήθους με ενθέματα και μειωτική στήθους. Στη συνέχεια, αποκαθίσταται η κοιλιά, με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης Vaser® 4D High Definition ή και τον συνδυασμό με Argon Plasma -την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας που επιτρέπει να επιτύχουμε σύσφιξη χωρίς την ανάγκη τομών!- ή και τον συνδυασμό της κοιλιοπλαστικής. Έπειτα, προστίθενται όλα τα απαραίτητα βήματα, τα οποία θα εξασφαλίσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Αυτό συνεπάγεται ότι η ασθενής μπορεί να μείνει ένα με δύο εικοσιτετράωρα στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, αλλά και για να εξασφαλιστεί η καλύτερη φροντίδα της.

Mommy Makeover, η λύση για όλες τις μαμάδες σήμερα

Οι εικόνες δημοφιλών σταρ του Χόλυγουντ με επίπεδη κοιλιά και το στήθος… στη θέση του, λίγο καιρό μετά τη γέννα, «αποτελούν» τα όνειρα πολλών γυναικών, που λένε «γιατί όχι κι εγώ». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η συγκεκριμένη χειρουργική τεχνική κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις πλέον δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου και η εξειδικευμένη ομάδα του ABH Medical Group έχουν στη φαρέτρα τους μια σειρά υπηρεσιών και τεχνολογία αιχμής για να επιτύχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να βελτιώσετε την εικόνα σας αλλά και την ψυχολογία σας μετά από μία εγκυμοσύνη, με μια σειρά επεμβατικών και μη επεμβατικών θεραπειών πλήρως εναρμονισμένες με τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας.

Μια γυναίκα μπορεί να πραγματοποιήσει τον συνδυασμό των επεμβάσεων μόλις 6 μήνες μετά τον θηλασμό ή την γαλουχία.

Παράλληλα, προσφέρονται εξατομικευμένες λύσεις για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Άλλωστε, μετά τον τοκετό, ο οργανισμός καταπονείται έντονα, ένα φαινόμενο που συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Συνεπώς, μια μαμά μπορεί να βοηθηθεί και σε επίπεδα που θα ενισχύσουν την ενέργεια της. Έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι ενδοφλέβιοι οροί βιταμινών REVIV οι οποίοι αποκαθιστούν τα επίπεδα ενυδάτωσης, αναπληρώνουν τα θρεπτικά στοιχεία και χαρίζουν ενέργεια στη μητέρα να ανταπεξέλθει στην ιδιαίτερη καθημερινότητα!

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστούν θεραπείες για:

• Αντιμετώπιση ευρυαγγειών

• Αντιμετώπιση ραγάδων

• Σύσφιξη κόλπου

• Αντιμετώπιση μελάσματος προσώπου

• Αντιμετώπιση ακμής

Όλες οι γυναίκες αξίζουν να νιώθουν όμορφα με το σώμα τους, ειδικά όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο απαιτητικοί που δεν τους επιτρέπουν να ασχοληθούν όσο θα έπρεπε με τον εαυτό τους. Γι’ αυτό, η επέμβαση αυτή είναι εδώ για να καλύψει το χαμένο χρόνο και να προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και την αυτοπεποίθηση που αξίζει στις γυναίκες του σήμερα. Η ομάδα του ABH Medical Group βρίσκεται κοντά σε όλες τις μαμάδες που θέλουν να επαναφέρουν το σώμα τους στην πρότερη του κατάσταση και να αποκτήσουν την ενέργεια που τόσο έχουν ανάγκη.

Για τις πληροφορίες του Mommy Makeover, συνεργάστηκε η κλινική ABH medical group www.abh-medicalgroup.com

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network