Μπορεί ο θηλασμός να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας;

Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

25 Μαΐου | Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Σύμφωνα με έρευνα από HK PARRA που δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 διαπιστώθηκε το εξής:

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 μελέτες όπου διαπιστώθηκε ότι οι μητέρες με σκλήρυνση κατά πλάκας που επέλεξαν να θηλάσουν είχαν 37% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υποτροπή της ΣΚΠ.

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι μητέρες που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας που θηλάζουν τα μωρά τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποτροπιάσουν από εκείνες που ταΐζουν τα μωρά τους με μπιμπερό.

Όσο μαγικό κι αν είναι το θαύμα της γέννησης μιας νέας ζωής, η εγκυμοσύνη γενικά συνήθως δεν είναι πάντα πικνίκ, αλλά τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας συχνά υποχωρούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με την United Press International, Inc., νέα ιατρική έρευνα δείχνει ότι ο θηλασμός οδηγεί σε ένα παρόμοιο #όφελος που είναι φανταστικό νέο, επειδή ο θηλασμός μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 9 μήνες. Η έρευνα περιελάμβανε συνολικά 16 μελέτες και διαπίστωσε ότι οι μητέρες με σκλήρυνση κατά πλάκας που επέλεξαν να θηλάσουν είχαν 37% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υποτροπή της σκλήρυνσης κατά πλάκας εντός ενός έτους από τον τοκετό σε αντίθεση με μητέρες/πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που προτιμούσαν να κάνουν σίτιση με φόρμουλα στα μωρά τους.

Δεδομένου ότι οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να υποφέρουν από μια μυριάδα #συμπτωμάτων όπως διαταραχή της όρασης, σπασμοί και πόνος στα άκρα, μυρμήγκιασμα και μούδιασμα, προβλήματα ουροδόχου κύστης, προβλήματα ισορροπίας και ζάλη, κόπωση, γνωστική εξασθένηση, άγχος και εναλλαγές της διάθεσης, μπερδεμένη ομιλία και πολλά άλλα εξουθενωτικά συμπτώματα, το 37% λιγότερες πιθανότητες να τα αντιμετωπίσετε είναι τεράστια υπόθεση.

Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι λόγοι για να θηλάσει μια γυναίκα το μωρό της και αυτός είναι μόνο ένας ακόμη και συγκεκριμένα για μητέρες με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πηγή:
https://www.babygaga.com/breastfeeding-can-help…/
https://www.upi.com/…/Breastfeeding…/7071576086393/

Επιμέλεια/Μετάφραση:
Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network