Παιδικό δωμάτιο στο γραφείο και θηλασμός κάθε τρεις ώρες: Αλλαγές για την πρωθυπουργό της Ν. Ζηλανδίας

Παιδικό δωμάτιο στο γραφείο και θηλασμός κάθε τρεις ώρες: Αλλαγές για την πρωθυπουργό της Ν. Ζηλανδίας

Πριν από επτά εβδομάδες η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Γιάσιντα Άρντερν έγινε μόλις η δεύτερη ηγέτις στον κόσμο που γέννησε ενώ βρίσκεται στην εξουσία.

Η Άρντερν επέστρεψε στη δουλειά της, πριν μια εβδομάδα, υποχρεωμένη πλέον να συνδυάζει τις ευθύνες του πρωθυπουργικού γραφείου με τις απαιτήσεις της μητρότητας.

Κάποια πράγματα ωστόσο θα χρειαστεί να αλλάξουν, όπως η πρωθυπουργική αίθουσα προετοιμασίας του τσαγιού, η οποία μετατράπηκε σε παιδικό δωμάτιο για την κόρη της Άρντερν, Νέβε Τε Αρόχα. Μια άλλη αλλαγή αφορά την εργάσιμη ημέρα, η οποία περιλαμβάνει τώρα τον θηλασμό κάθε τρεις ώρες.

«Φυσικά είναι δύσκολο να προσαρμοστώ αυτές τις πρώτες εβδομάδες», λέει η Άρντερν, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian για τις πρώτες εβδομάδες της μητρότητας.

«Είμαι ακόμα πολύ απασχολημένη στο χώρο εργασίας και προφανώς συμβαίνουν πολλά, αλλά ξεκλέβω αυτές τις μικρές στιγμές για να ταΐσω την Νέβε ενώ ταυτόχρονα συνεχίζω να ενημερώνομαι. Είμαι βέβαιη ότι έχοντας ένα μωρό γύρω από ένα περιβάλλον εργασίας αλλάζουν λίγο τα πράγματα..»

«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αν ήμουν σε διαφορετική δουλειά να είχα μεγαλύτερη άδεια μητρότητας. Αλλά έχω το προνόμιο να κάνω αυτή τη δουλειά και πρέπει να πω και το προνόμιο να είμαι και η μητέρα. Γι’ αυτό έχω κάνει αυτόν τον συνδυασμό», προσθέτει η ίδια.

Οι νέες μητέρες στη Νέα Ζηλανδία μπορούν να λάβουν άδεια μητρότητας 22 εβδομάδων, η οποία θα αυξηθεί σε 26 έως το 2020, αλλά η Άρντερν επέλεξε να πάρει μόλις έξι εβδομάδες. Κατά την απουσία της, την αναπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γουίνστον Πίτερς, προκαλώντας μερικές μικρές αντιπαραθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ  www.lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network