Το αληθινό πρόσωπο της επιλόχειας κατάθλιψης – μια μητέρα μιλάει για τη δική της μάχη

12 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε σήμερα αν σας ξαγρύπνησε το παιδί σας χθες

H Tori είναι μια νέα μητέρα από την Καλιφόρνια που πάλεψε με την επιλόχειο κατάθλιψη, όπως τόσες άλλες. Αντί να ποστάρει ωραιοποιημένα κείμενα στο instagram, μόνο με χαρούμενες στιγμές που θυμίζουν διαφήμιση, δεν διστάζει να ανεβάζει φωτογραφίες της όταν βρίσκεται σε ψυχολογική κατάρρευση. Κι αυτό, όχι για να κάνει εντύπωση, αλλά για να φωνάξει σε όλες τις μητέρες ότι δεν είναι μόνες. Ότι η επιλόχειος κατάθλιψη υπάρχει, δεν είναι μύθος, πολλές μητέρες την βιώνουν, αλλά είναι κάτι που περνάει. Κι αυτό είναι κάτι που σε βοηθά να το αντιμετωπίσεις.

Το αληθινό πρόσωπο της επιλόχειας κατάθλιψης - μια μητέρα μιλάει για τη δική της μάχη

“Το κάνω. Ξεσπώ ξανά στη φωτογραφία. Σε αυτή τη φωτογραφία που αντανακλά το πως νιώθω, κάθε φορά για διαφορετικό λόγο. Αυτή τη φορά είμαι απλά συγκλονισμένη. Προσπαθώ πραγματικά πολύ σκληρά να δημιουργήσω μια ισορροπημένη ζωή για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρόλο που νιώθω ότι έχω καταρρεύσει”.

“Μερικές φορές βλέπω τις άλλες μητέρες γύρω μου και αναρωτιέμαι, όταν δεν είναι καλά ουρλιάζουν στο παιδί τους; Πως μπορούν και επιστρέφουν σε μια κατάσταση αγάπης για το παιδί τους, όταν προέρχονται από ένα σημείο οργής; Προσπαθώ να θυμηθώ ότι αυτός ο μικρός άνθρωπος που ουρλιάζει δεν καταλαβαίνει ακόμα τον κόσμο”.

“Πρέπει πάντα να θυμάμαι ότι αφού κατάφερα να συρθώ έξω από την τρύπα της κατάθλιψης είμαι ένας πολεμιστής. Τα μπιμπερό, τα μαντηλάκια, οι πιπίλες και οι ψυχολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζω καθημερινά, μοιάζουν με μια μάχη. Προσπαθώ σκληρά, ειλικρινά, και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δημιουργήσω έναν αξιοσέβαστο, ειλικρινή και ευγενικό άντρα. Αυτή η φωτογραφία, μου θυμίζει αυτό που περνούσα κάποτε και τώρα το ξεπέρασα. Όταν την αντικρύζω ξανά και ξανά πλημμυρίζω με ελπίδα και δύναμη”.

Απόδοση, Έλενα Θάνου

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network