Είτε στρέιτ είτε γκέι, το παιδί θέλει αγάπη

Είτε στρέιτ είτε γκέι, το παιδί θέλει αγάπη

Με έπιασαν τα νεύρα μου προχθές που μια μαμά ήταν έξαλλη με δύο γκέι μπαμπάδες οι οποίοι έγιναν γονείς παρέα.

«Μα τι πρότυπο θα έχει το παιδί;»φώναζε, «Που φτάσαμε, να μεγαλώνουν δύο αδερφές ένα αγόρι, αδερφή θα γίνει κι αυτό σίγουρα!»

Ήθελα να της βάλω φιτίλια, να πω «Ναι ναι, Σόδομα και Γόμορρα, Σαρδανάπαλοι, χαμός στο ίσιωμα, είδες;» αλλά οι κολλημένοι άνθρωποι δεν έχουν χιούμορ, μπορεί να με έπαιρνε για σύμμαχο και όχι για μία που θέλει να ξεράσει όταν ακούει τέτοιες παπαριές.

Πρόκειται για παπαριές, και επιστρατεύω την κοινή λογική για να το αποδείξω:

1. Οι ομοφυλόφιλοι δεν έγιναν γκέι επειδή είχαν γκέι γονείς, αντίθετα είχαν καρα-στρέιτ γονείς, συχνά οι μπαμπάδες τους πουλούσαν σουγιάδες ή/και τους έδερναν με το ζωνάρι (ειδικά τους μεγαλύτερους γκέι της γενιάς μου, που φάγανε τρελή κακοποίηση στα παιδικά τους χρόνια και ΟΧΙ από γκέι γονείς…) Άρα, το παιδί δεν ακολουθεί το σεξουαλικό πρότυπο του γονιού. Ακολουθεί την φύση του και ότι του καπνίσει, και καλά κάνει.

2. Όταν θέλεις πολύ να γίνεις γονιός, συνήθως γίνεσαι καλός γονιός. Ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, που είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΛΕΜΕ.

3. Το λεγόμενο «γκέι λάιφστάιλ» ισχύει όταν είσαι 19-30 χρονών, μόνος, γκέι ή στρέιτ , αγόρι ή κορίτσι – βγαίνεις, κάνεις σεξ με ότι σου γυαλίσει, περνάς μέγκλα και δεν συμμαζεύεσαι. Σόρι αλλά αυτό το λάιφστάιλ το κάναμε όλοι, γκέι και στρέιτ, όσο ήμασταν τσικό και δεν είχαμε παιδιά: μόλις αποκτάς παιδιά, συμμαζεύεσαι αναγκαστικά, κόβεις τα ντραγκς, ποτά, ξενύχτια, αρπαχτές, αλλαξοκωλιές, παρτούζες, κέρατα και ότι άλλο έκανες ως νέος/α (στρέιτ ή γκέι!), αν έκανες τέτοια. Μένεις σπίτι και βλέπεις σειρές στην τηλεόραση ή γράφεις τα άπαντά σου στο φέησμπουκ.

4. Η σταθερότητα και η ασφάλεια που, και καλά, προσφέρει σε ένα παιδί ένα στρέιτ ζευγάρι, είναι υπερεκτιμημένη μη σας πω και ψέμα ντιπ για ντιπ: όσες πιθανότητες έχει να χωρίσει το στρέιτ ζεύγος άλλες τόσες έχει και το γκέι.

5. Όλο και κάποιος μαλάκας θα την πέσει στο παιδί που έχει 2 μπαμπάδες ή 2 μαμάδες – αλλά εδώ την πέφτουν στο παιδί που έχει σκούρο χρώμα, που ο μπαμπάς του κάθεται στο σπίτι λόγω ανεργίας, που η μαμά είναι ηθοποιός, που η μαμά είναι μόνη/χωρισμένη, που ο μπαμπάς έχει κάποια αναπηρία, που η μαμά ντύνεται έξαλλα, που ο μπαμπάς φοράει περούκα ή για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΗΛΙΘΙΟ ΛΟΓΟ ανακαλύπτει/εφευρίσκει ο μαλάκας. Οι μαλάκες είναι απτόητοι, εσύ στέκεσαι στο πλευρό του παιδιού σου και του το εξηγείς μέχρι να το καταλάβει καλά καλά. Το να είσαι διαφορετικός από την πλειοψηφία δεν σημαίνει ότι είσαι τίποτε άλλο εκτός από αυτό – διαφορετικός. Διαφορετικός σημαίνει μια χαρά, και μόνον ο μαλάκας το βλέπει ως ζήτημα – επειδή έχει δικά του χοντρά ζητήματα που δεν αντιμετώπισε ποτέ και πάνε να τον πλακώσουν όσο μεγαλώνει…

6. Μπορεί με άλλα λόγια το παιδί δύο γκέι γονιών να φάει πίεση (=bullying) στο σχολείο αλλά μπορεί να την φάει κι αν είναι στρέιτ οι γονείς του, σε περίπτωση πχ που δεν είναι καλό στο ποδόσφαιρο, είναι παχουλό, ψευδίζει, κεκεδίζει, διστάζει, ντρέπεται ή αν δεν παίρνει τα γράμματα.

7. Το να είσαι ετεροφυλόφιλος δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα γίνεις καλός γονιός. Στα 22 χρόνια που είμαι μαμά έχω δει απαίσιες μαμάδες, όπως και αδιάφορους μέχρι και εγκληματικούς μπαμπάδες… και ήτανε όλοι στρέιτ. Ή έτσι έλεγαν, δεν τους έψαξα κιόλας. Εννοώ, σκασίλα μου. Απλώς σερβίρονταν ως στρέιτ, και ήταν άθλιοι γονείς με προβληματικά, δυστυχισμένα παιδιά.

8. Η κοινωνία είναι με το μέρος σου όταν είσαι ο παπάρας που της αξίζει (της κοινωνίας). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν σε αποδέχεται τουλάχιστον όχι-καθόλου εύκολα, σε σκουντάει με τον αγκώνα να μπεις στο περιθώριο του κύκλου σου και γενικά δεν σε έχει κορώνα στο κεφάλι της. Δεν σκας καθόλου γι αυτό, είτε είσαι στρέιτ είτε γκέι. Ουστ από κει. Η ζωή που ζεις είναι μέσα στην κοινωνία στον βαθμό που εσύ θέλεις, όχι στο βαθμό που επιτρέπει/αποδέχεται η κοινωνία. Δεν ζεις και στο Κωσταλέξι.

9. Δικαίωμα του ανθρώπου είναι να γίνει ή να μην γίνει γονιός: όχι «δικαίωμα του ανθρώπου που συμφωνεί μαζί μας/μας μοιάζει».

10. Το παιδί θέλει ΑΓΑΠΗ. Τσήζυ, αλλά αλήθεια: μπορεί να ξεχειλίζεις από αγάπη είτε είσαι στρέιτ είτε γκέι, δεν υπάρχει αποκλειστικότητα στο συναίσθημα. Και γίνεσαι καλός γονιός όταν αγαπάς το παιδί σου όχι όταν κάνεις σεξ με άτομα συγκεκριμένου, εγκεκριμένου για το φύλο σου, φύλου.

Τελεία.

Κείμενο: Μανίνα Ζουμπουλάκη

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network