Έξυπνα tips για να κερδίσετε χρόνο για εσάς και το παιδί σας

Masterpass

Το να είσαι γονιός είναι ένας καθημερινός αγώνας, κυρίως με τον χρόνο. Ένα 24ωρο δεν φτάνει πλέον για να κάνεις όλα όσα θες, με αποτέλεσμα απλώς να διεκπεραιώνεις και να μην απολαμβάνεις καμία στιγμή ούτε για τον εαυτό σου, ούτε για την οικογένειά σου.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να “πιστώσεις” χρόνο και να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου και για το παιδί σου ανάσες απόλαυσης μέσα στη μέρα.

1. Μάθε να ζητάς βοήθεια από τους άλλους.

Οι γονείς συχνά έχουν την αίσθηση πως μόνο εκείνοι μπορούν να τα κάνουν όλα σωστά. Μπορεί και να ισχύει ως ένα σημείο, ωστόσο αυτός το συγκεντρωτισμός μας τρώει πολύτιμες ώρες από την χαλάρωσή μας. Δεν είναι κακό να ζητήσουμε βοήθεια από τους γονείς μας ή τους φίλους μας για να κερδίσουμε χρόνο. Άλλωστε δεν μιλάμε για τη διάσπαση του ατόμου αλλά για απλά καθημερινά πράγματα, από την ετοιμασία ενός φαγητού, το να σου κρατήσουν το παιδί 1 ώρα ή να το πάρουν από το σχολείο ή να σου πάρουν κάτι από το σούπερ μάρκετ.

2. Μοίρασε τις δουλειές του σπιτιού.

Συχνά οι μητέρες παραπονιόμαστε ότι όλα περνάμε από το χέρι μας. Αν το καλοσκεφτούμε όμως, έχουμε τεράστια ευθύνη σε αυτό γιατί δεν μοιράζουμε τις δουλειές όταν μπορούμε. Ο πατέρας πρέπει οφείλει να είναι παρόν στην οικογένεια, και όχι μόνο βοηθητικός. Είναι καλό να έχει αναλάβει το μερίδιο των υποχρεώσεών του στο σπίτι και στα παιδιά, ειδικά όταν δουλεύουν και οι δύο, κάτι που είναι το πιο συνηθισμένο στις μέρες μας. Επίσης τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να κάνουν δουλειές, όχι για να βοηθάνε μόνο τους γονείς αλλά γιατί έτσι μένουν “γειωμένα” με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα και παράλληλα γίνονται υπεύθυνα . Δώστε σε κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του, μια δουλειά, δείξτε τους πόσο τα εμπιστεύεστε και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας πόσο άψογα θα τα βγάλουν πέρα.

3. Βάλε προτεραιότητες σχετικά με το τί είναι σημαντικό.

Όσο κι αν όλες οι υποχρεώσεις φαίνονται πρώτης προτεραιότητας, ποτέ δεν είναι. Για παράδειγμα η ετοιμασία του παιδιού για να πάει στο σχολείο, ή το φαγητό είναι από αυτά που δεν μπορούν να περιμένουν. Εν αντιθέσει με την πληρωμή ενός λογαριασμού ή μια δουλειά του σπιτιού. Επίσης μην βάζεις όλες τις σημαντικές συναντήσεις μέσα σε μια μέρα. Ούτε δύο ραντεβού σε γιατρούς. Γενικά ισορρόπησε μέσα στην μέρα σου –εσύ ξέρεις το όριο σου- κάνοντας όσα αντέχεις χωρίς να πιέσεις τον εαυτό σου.

4. Πέτα τις ενοχές από το παράθυρο.

Το γνωστό τυψειόμετρο για όσα δεν έκανες πάντα σου χτυπά την πόρτα και είναι σαν να κουβαλάς μόνιμα ένα βάρος στη πλάτη σου. Επειδή η φράση “μην έχεις ενοχές” δεν βοήθησε ποτέ κανέναν, δοκίμασε κάτι διαφορετικό.  Μόλις αρχίσεις να αισθάνεσαι τύψεις, σκέψου ένα (ή και περισσότερα) θετικό πράγμα που προέκυψε απο αυτά που κατάφερες να κάνεις σήμερα και τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι η μέρα σου δεν πήγε χαμένη.

5. Χρησιμοποίησε την τεχνολογία για εξοικονόμηση χρόνου.

Οι οικονομικές συναλλαγές (πληρωμές λογαριασμών, εφορίας, ψώνια) όταν γίνονται online πραγματικά σου λύνουν τα χέρια. Αν δεν υπήρχε η τεχνολογία, κυριολεκτικά θα χρειαζόσουν ένα ολόκληρο πρωινό για να τελειώσεις όλες αυτές τις άχαρες δουλειές που σχετίζονται με χρήματα. Εκτός από τους γνωστούς τρόπους που κάνουν τη ζωή σου πιο “ανάλαφρη”, στη λίστα των διευκολύνσεων ήρθε να προστεθεί και η παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών MasterpassΤΜ που σου προσφέρει μια νέα αγοραστική εμπειρία online. Στην ουσία μιλάμε για έναν ασφαλή τρόπο να ψωνίζεις online με το ψηφιακό σου πορτοφόλι της συνεργαζόμενης τράπεζας που θα επιλέξεις, όπου έχεις αποθηκεύσει το όνομα, τα στοιχεία καρτών και τα στοιχεία αποστολής σου, όταν κάνεις την εγγραφή στην πλατφόρμα. Έτσι, δε χρειάζεται πλέον να εισάγεις όλα αυτά τα στοιχεία κατά τη διαδικασία του checkout: απλώς με ένα κλικ στο κουμπί «Masterpass» γράφεις τον κωδικό πρόσβασής σου για να ολοκληρωθεί η πληρωμή σε ελάχιστο χρόνο.

Και το καλύτερο; Μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2018, για κάθε αγορά άνω των €10 με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard® μέσω Masterpass, σε όλα τα συνεργαζόμενα e-shops με το σήμα MasterpassΤΜ, κερδίζεις €5 επιστροφή!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network