Paramana | Mια εταιρία που εφάρμοσε την τηλεργασία πριν τον κορωνοϊό

Paramana

Η υποχρεωτική τηλεργασία -σε ποσοστό 40% σύμφωνα με τη σχετική κυβερνητική διάταξη- σε συνδυασμό με το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων για τουλάχιστον 10 ημέρες σε περίπτωση κρούσματος, είναι γεγονός.

Πώς εργάζεται όμως ένας γονέας από το σπίτι; Μιλήσαμε με την συνδημιουργό της Paramana, της πρώτης ελληνικής πλατφόρμας επικοινωνίας γονέων με babysitters, δασκάλους και ειδικούς παιδαγωγούς, Νατάσα Κατσούλια, για να μας περιγράψει τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας που βασίζεται κατεξοχήν στην τηλεργασία.

Νατάσα: Η Paramana ιδρύθηκε το 2014 από τον σύζυγό μου Ανδρέα και εμένα. Τότε είχαμε 3 παιδιά και μόλις είχαμε μετακομίσει από την Αθήνα στο Λιτόχωρο, αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο δύσκολο πρόβλημα της αναζήτησης babysitter σε ένα άγνωστο μέρος, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε την πρώτη ελληνική πλατφόρμα αναζήτησης babysitter online. Η τηλεργασία τότε ήταν μονόδρομος για εμάς, μιας και ήμασταν μακριά από την Αθήνα. Οι προγραμματιστές μας ήταν στην Αθήνα και είχαμε αναθέσει σε εταιρία virtual assistant την διαχείριση των εισερχόμενων κλήσεων. Το μοντέλο αυτό δούλευε πολύ καλά μιας και μπορούσαμε να ρυθμίσουμε τις υποχρεώσεις μας μέσα στην ημέρα με τρία μικρά παιδιά στο σπίτι και να απαντούμε για παράδειγμα στα τηλέφωνα το απόγευμα ή νωρίς το πρωί ενώ ταυτόχρονα είχαμε μειωμένα έξοδα, μιας και δεν είχαμε γραφείο.

Paramana | Mια εταιρία που εφάρμοσε την τηλεργασία πριν τον κορωνοϊό

Καθώς η εταιρία μεγάλωνε και ξεκινήσαμε την αναζήτηση προσωπικού, αποφασίσαμε να βρούμε συνεργάτες στην Αθήνα, για να μπορούν να βρίσκονται κοντά στους εταιρικούς μας πελάτες. Έτσι συνεχίστηκε το μοντέλο της τηλεργασίας. Αποφασίσαμε επίσης συνειδητά να προσλάβουμε γονείς για να μπορούν να κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες των μελών μας. Δεν το μετανιώσαμε, μιας και το συγκριτικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας μας είναι η εξαιρετική σχέση που διατηρούμε με τα μέλη της πλατφόρμας πριν την εγγραφή τους, απαντώντας στις απορίες και τους δισταγμούς τους, κατά τη διάρκεια που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα βοηθώντας τους στην αναζήτηση του κατάλληλου συνεργάτη και μετά το τέλος της συνδρομής τους, ανιχνεύοντας την ικανοποίησή τους από τις υπηρεσίες μας και τις νέες τους ανάγκες. Δεν είναι τυχαίο που στην Paramana είναι εγγεγραμμένα πάνω από 25.000 μέλη.

Paramana | Mια εταιρία που εφάρμοσε την τηλεργασία πριν τον κορωνοϊό

Η ομάδα μας λοιπόν αποτελείται 100% από γονείς, ενώ το 90% είναι μητέρες. Εγώ είμαι υπερπολύτεκνη μητέρα 7 μικρών παιδιών, η Ιωάννα είναι μητέρα διδύμων 2 χρονών, η Έφη έχει 2 παιδιά δημοτικού και η Αντιγόνη είναι η πιο διαθέσιμη για υπερωρίες, μιας και τα παιδιά της τελείωσαν το Λύκειο! Έχουμε καλύψει σχεδόν κάθε τύπο οικογένειας!

Οι υπάλληλοι μας εργάζονται από το σπίτι και το ωράριό τους μπορεί να γίνει ευέλικτο ανάλογα με τις ανάγκες τους. Υπάρχουν φορές που η δουλειά γίνεται μετά τις 9 το βράδυ! Παράλληλα, διατηρούμε και γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο, μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, βρισκόμαστε 5 μέρες το μήνα υποδεχόμενοι πελάτες που θέλουν να μας γνωρίσουν από κοντά, ενώ παράλληλα μας δίνεται και η ευκαιρία να βρεθούμε σαν ομάδα, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να εργαστούμε παρέα!

Είναι δύσκολο να εργάζεσαι από το σπίτι; Ασφαλώς! Ο γονέας που δουλεύει από το σπίτι, έχει -όπως είναι λογικό- μειωμένη συγκέντρωση, αποδοτικότητα αλλά και δημιουργικότητα. Η τηλεργασία με μικρά παιδιά μέσα σε ένα διαμέρισμα, αποδεικνύεται μία δύσκολη πίστα ακόμη και για τους πιο…αισιόδοξους.

Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις επιστρατεύουμε νταντάδες, γιαγιάδες και συζύγους. Είναι όμως ευλογία να είσαι περισσότερες ώρες κοντά στα μικρά παιδιά σου, που για λίγα μόνο χρόνια θα σε χρειάζονται δίπλα τους.

Ποιες είναι οι προτάσεις μας;

Το κράτος αλλά και οι ιδιωτικές εταιρίες πρέπει να μεριμνήσουν.

Η πιο εύκολη λύση από άποψη εφαρμογής, είναι να υιοθετηθεί ευέλικτο ωράριο για κάθε εργαζόμενο γονέα. Επίσης, οι ιδιωτικές εταιρίες μπορούν να αναλάβουν το κόστος εύρεσης babysitter για τους εργαζόμενούς τους αλλά και να επιδοτούν την babysitter που απασχολούν. Ήδη η πλατφόρμα paramana.eu συνεργάζεται με εταιρίες που δείχνουν έντονη εταιρική ευθύνη. Όσον αφορά το Κράτος, πολύ σημαντικό θα ήταν να θεσπιστούν ειδικά οικογενειακά επιδόματα για την πρόσληψη babysitter.

Η ομάδα μας προσπαθεί να αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες των γονέων και να προτείνει λύσεις που ανταποκρίνονται σε αυτές.

EXTRA INFO:

www.paramana.eu

Facebook page: https://www.facebook.com/paramana.eu

Instagram page: https://www.instagram.com/paramana.eu/

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 2204202

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network