Πώς μαθαίνουμε στα αγόρια να είναι λιγότερο συναισθηματικά – και δεν το καταλαβαίνουμε

Μετά από επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά, μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι γονείς και των δύο φύλων μιλούν διαφορετικά στους γιους απ’ ό,τι στις κόρες. Είναι σχεδόν τέσσερις φορές πιο πιθανό να πείσουν τα κορίτσια να είναι πιο προσεκτικές αν κάνουν και πάλι την ίδια δραστηριότητα. Η ίδια μελέτη ανέφερε προηγούμενη έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι γονείς και των δύο φύλων χρησιμοποιούσαν «οδηγίες» όταν δίδασκαν τους γιους τους ηλικίας 2 έως 4 ετών πώς να ανέβουν στην τσουλήθρα, αλλά προσέφεραν εκτεταμένες «εξηγήσεις» στις κόρες.

Ακόμη και οι γραμματικές δεξιότητες των αγοριών φαίνεται να επηρεάζονται από τον ολιγόλογο τρόπο που τους μαθαίνουμε ότι πρέπει να έχουν. Στο βιβλίο του “Άντρας στην Αμερική”, ο Michael Kimmel, ο συγγραφέας και ερευνητής ανδρικών μελετών, υποστηρίζει ότι “το παραδοσιακό πρόγραμμα για τις προοδευτικές τέχνες θεωρείται ως θηλυπρεπές από τα αγόρια.” Πουθενά δεν είναι πιο αληθινό παρά στις τάξεις των Αγγλικών όπου, όπως έχω δει μετά από περισσότερα από 20 χρόνια διδασκαλίας, αγόρια και νεαροί προστατεύουν ο ένας τον άλλον όταν άλλοι τύποι εμφανίζουν έντονο ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία ή τις εργασίες δημιουργικής γραφής. Χαρακτηριστικά, η ανάγνωση και η γραφή μυθιστορημάτων δημιουργούν μικρή απειλή για τα αγόρια. Αλλά η λογοτεχνική φαντασία, και κυρίως η ποίηση, είναι μέσα για να νιώσουν απειλή. Γιατί; Είναι η γλώσσα της συναισθηματικής έκφρασης, της δήθεν γυναικείας «αδυναμίας».

Οι γυναίκες συχνά λένε ότι θέλουν οι άνδρες να είναι συναισθηματικά διαφανείς μαζί τους. Ωστόσο, κάθε φορά που ένας άνδρας πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, εκείνες δειλιάζουν.

Μια καναδική μελέτη διαπίστωσε ότι οι ερωτώμενες θεωρούσαν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που χρησιμοποιούσαν σύντομες λέξεις και προτάσεις και μιλούσαν λιγότερο. Αυτό το εύρημα φαίνεται να συσχετίζεται με την έρευνα του Δρ. Μπράουν, υποδηλώνοντας ότι όσο λιγότερο μιλάνε οι άνδρες, τόσο πιο ελκυστικοί εμφανίζονται.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network