Τα πρώτα βήματα – 5 σημεία που ίσως δεν σου πέρασε από το μυαλό να ασφαλίσεις

Τα πρώτα βήματα - 5 σημεία που ίσως δεν σου πέρασε από το μυαλό να ασφαλίσεις
Τα πρώτα βήματα του  μωρού είναι συνήθως το επόμενο στάδιο ανησυχίας αλλά και χαράς. Άλλος ένας μικρός πανικός θα κάνει την εμφάνισή του, αφού θα πρέπει να βρεις τις παγίδες που κρύβει το σπίτι σου και να τις αντιμετωπίσεις εγκαίρως!

Για τις περισσότερες από αυτές είσαι ασφαλώς ενήμερη, μιας και δεν είναι δύσκολο να σκεφτείς πως μερικά από τα πιο επικίνδυνα σημεία του χώρου είναι ο καυτός φούρνος της κουζίνας και εκείνη η βιβλιοθήκη που ποτέ δεν βίδωσες τελικά στον τοίχο! Έλα, όμως, που υπάρχουν και μικρότερης “εμβέλειας” παγίδες, τις οποίες ίσως να μην είχες σκεφτεί!

Γι’ αυτό και παρακάτω μπορείς να δεις πέντε μικροπράγματα που μπορεί να μην σου έχουν περάσει από το μυαλό, αλλά θα πρέπει να τακτοποιήσεις άμεσα, αν το μικρό σου κάνει ήδη τα πρώτα βήματα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα περισσότερα φυτά που πωλούνται και ίσως να έχεις εφοδιαστεί για το σπίτι σου είναι συνήθως ασφαλή. Ωστόσο, αν λατρεύεις την εσωτερική… βλάστηση και έχεις γεμίσει το χώρο σου με γλάστρες, καλό είναι να τσεκάρεις αν κάποιο από τα φυτά σου είναι τοξικό, προκαλώντας δερματικούς ερεθισμούς ή και στομαχικές διαταραχές. Μην ξεχνάς πως το μικρό σου μέσα από τα πρώτα βήματα ανακαλύπτει τον κόσμο και μέσω της… γεύσης του, βάζοντας τα πάντα στο στόμα του, οπότε θα πρέπει να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική!

Η τηλεόραση

Πόσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι η τηλεόραση στα μάτια ενός νηπίου! Όλες αυτές οι πολύχρωμες εικόνες που αλλάζουν με τεράστια ταχύτητα θα πρέπει να του φαίνονται μαγικές! Είναι, λοιπόν, ζήτημα χρόνου να προσπαθήσει να πιαστεί από την οθόνη για να βρεθεί κοντά της! Φρόντισε, επομένως, να τοποθετήσεις την τηλεόραση σε σημείο που δεν θα τη φτάνει ή να τη κρεμάσεις στον τοίχο για να είσαι ήσυχη!

Τα χαλιά

Πέρα από το γεγονός πως χρειάζονται συχνό καθάρισμα από τη στιγμή που το μικρό σου περνάει πλέον αρκετό χρόνο επάνω τους (και φυσικά να μην πατούν παπούτσια στα χαλιά), οι μοκέτες και τα κιλίμια σου θα πρέπει να είναι όσο πιο σταθερά γίνονται. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να αποχωριστείς το αγαπημένο σου χαλί, αλλά να επενδύσεις σε ένα αντιολισθητικό υπόστρωμα που θα μπορεί να το κρατάει στη θέση του! Έτσι, θα μειώσεις (όσο είναι δυνατό) τις πιθανότητες το μικρό σου να γλιστρήσει μαζί με το χαλί και να… σωριαστεί!

Ο κάδος σκουπιδιών

Θυμάσαι εκείνα τα αυτοκόλλητα ασφαλείας που τοποθετείς σε όλα τα ντουλάπια, τα συρτάρια και τις ηλεκτρικές συσκευές; Ήρθε η ώρα να τα περάσεις και στον κάδο των σκουπιδιών, αν θέλεις να αποφύγεις τις στενές επαφές του παιδιού σου με τα σκουπίδια σας!

Η μπανιέρα

Φυσικά και γνωρίζεις πόσο προσεκτική πρέπει να είσαι με τη θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια του βραδινού μπάνιου, ειδικά από τη στιγμή που το παιδί θα προσπαθήσει να σηκωθεί από το μπανιερό του και κατά λάθος να κουνήσει τη βρύση. Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει, όμως, να προσέξεις είναι η ολισθηρότητα! Τοποθέτησε, λοιπόν, αντιολισθητικά χαλάκια μέσα στην μπανιέρα, για να είσαι εσύ ήσυχη και το μικρό σου ασφαλές!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network