Never look back (εξαιρούνται τα νήπια)!

Volvo

«Ποιο παιδικό κάθισμα είναι καλύτερο για το παιδί μου;» Σχεδόν όλοι οι γονείς σήμερα αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικά είναι τα παιδικά καθίσματα για την ασφάλεια.

Ευτυχώς, απέχουμε πολύ από την εποχή που «τα παιδιά στο πίσω κάθισμα» ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε ή ήξερε να κάνει ο μέσος γονέας για την προστασία των παιδιών του. Δυστυχώς, απέχουμε ακόμη αρκετά από το να προφυλάσσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά μας. Ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην οδική ασφάλεια, τα τροχαία ευθύνονται για έναν στους πέντε παιδικούς θανάτους.

Το να αγοράσουμε ένα παιδικό κάθισμα απλώς δεν αρκεί. Το κάθισμα που επιλέγουμε πρέπει εκτός από ποιοτικό να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν ένα βρεφικό κάθισμα στραμμένο προς τα πίσω τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού τους, όμως όταν το παιδί μεγαλώσει λίγο και χρειαστεί να αλλάξει κάθισμα επιλέγουν ένα που έχει φορά προς τα εμπρός.

Never look back (εξαιρούνται τα νήπια)!

Αυτό είναι λάθος. Τα νήπια, μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, πρέπει να μετακινούνται σε αντεστραμμένο παιδικό κάθισμα και μόνο. Στη Σουηδία, μια χώρα πολύ προχωρημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας, τα αντεστραμμένα παιδικά καθίσματα για μικρά παιδιά χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες. Και το όφελος είναι ξεκάθαρο, όπως φαίνεται στα στοιχεία.

Γιατί οι Σουηδοί γνωρίζουν πιο καλά από κάθε άλλον τι είναι καλύτερο για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο; Διότι έχουν τη Volvo! Είναι η εταιρεία που ανακάλυψε τη ζώνη ασφαλείας που χρησιμοποιούμε σήμερα και έχει σώσει τη ζωή πάρα πολλών ανθρώπων. Είναι η εταιρεία που δοκίμασε το πρώτο αντεστραμμένο παιδικό κάθισμα, εδώ και 57 χρόνια!

Never look back (εξαιρούνται τα νήπια)!

Η Volvo που κάνει δοκιμές και έρευνες επί πολλές δεκαετίες, αλλά και οι μεγαλύτεροι φορείς που ασχολούνται με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, μεταξύ τους και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συστήνουν ολόθερμα στους γονείς τη χρήση αντεστραμμένων καθισμάτων για τα μικρότερα παιδιά. Είναι απίστευτο ότι μία μικρή αλλαγή στη φορά κίνησης του παιδιού μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά στην ασφάλειά του. Ο λόγος είναι ότι σε μια ισχυρή μετωπική πρόσκρουση, ο λαιμός ενός νηπίου δεν μπορεί να συγκρατήσει το κεφάλι του που έχει μεγάλο βάρος σε σύγκριση με το σώμα του. Αν το παιδί κάθεται «ανάποδα», η δύναμη της σύγκρουσης θα μοιραστεί σε όλο το σώμα του και θα το προστατέψει.

Never look back (εξαιρούνται τα νήπια)!

Είναι πολύ πιθανό ότι ένα μωρό που έχει συνηθίσει να κάθεται αντίστροφα με τη φορά κίνησης, θα συμφιλιωθεί εύκολα με την ιδέα ότι και το επόμενο κάθισμά του θα είναι αντεστραμμένο. Αν, ωστόσο, το παιδί δεν ενθουσιαστεί με ακόμη ένα κάθισμα που κοίτα προς τα πίσω, υπάρχει ένα ατράνταχτο επιχείρημα για να το πείσετε: «Το ξέρεις ότι τέτοια καθίσματα έχουν και οι αστροναύτες; Αλήθεια! Επειδή το σκάφος τους επιταχύνει πολύ δυνατά, κάθονται ανάποδα για να στηρίζεται πιο σωστά η πλάτη τους, ο λαιμός και το κεφάλι τους!»

Never look back (εξαιρούνται τα νήπια)!

Εκτός από τη σύνδεση με τον κόσμο του διαστήματος, ένα παιδί έχει κι άλλους λόγους να περνά όμορφα όταν ταξιδεύει σε παιδικό κάθισμα της Volvo. Η εταιρεία δεν σταματά να βελτιώνει τα παιδικά της καθίσματα. Τα κάνει πιο ελαφρά, πιο πρακτικά, πιο άνετα και φιλόξενα. Από τα νέα μάλλινα υφάσματα που προσφέρουν καλύτερη υγιεινή και αίσθηση, μέχρι πρωτότυπες λύσεις όπως ο μηχανισμός περιστροφής που χρησιμοποιείται σε πρόσφατο μοντέλο αντεστραμμένου παιδικού καθίσματος, η Volvo φροντίζει όλο και καλύτερα παιδιά και γονείς.

OFFER:

Αυτή την περίοδο, οι τελευταίοι μπορούν να επωφεληθούν από έκπτωση 30% σε όλα τα παιδικά καθίσματα Volvo, αλλά και σε όλα τα γνήσια αξεσουάρ Volvo.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network