2 παιδικά βιβλία για τη σεξουαλική κακοποίηση που αξίζει να διαβάσετε με τα παιδιά σας

παιδικά βιβλία για τη σεξουαλική κακοποίηση

Τα βιβλία που θα βοηθήσουν τους γονείς να μεταφέρουν στα παιδιά δύσκολες έννοιες, αλλά σημαντικές.

Να πώς μπορείς να μιλήσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση σε παιδιά από 4 ετών.

Η παιδική σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι ένα φαινόμενο που σήμερα βγήκε στην επιφάνεια, ούτε, όπως πολλοί υποστηρίζουν, έχει αυξηθεί στην σημερινή εποχή. Η διαφορά του χθες με το σήμερα είναι ότι σήμερα ακούγεται περισσότερο, προβάλλεται και προκαλεί θόρυβο μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις μέρες μας η ανάγκη για σεξουαλική αγωγή των παιδιών είναι κάτι περισσότερο από ανάγκη, ενώ όλοι οι γονείς αναζητούν τους καλύτερους τρόπους για να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τη σεξουαλική παρενόχληση.

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, αυτά τα δύο βιβλία τα οποία θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα βοηθήματα.

Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει, της Ελένης Δασκαλάκη, από τις εκδόσεις Σοκόλη (ηλικία 4+).

2 παιδικά βιβλία για τη σεξουαλική κακοποίηση που αξίζει να διαβάσετε με τα παιδιά σας

Το βιβλίο έχει προλογήσει ο Θάνος Ασκητής, ενώ μετά το παραμύθι υπάρχουν δύο παραρτήματα, στα οποία οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν πολύτιμες συμβουλές. Από την πώληση κάθε τεμαχίου διατίθεται το ποσό των 0,75€ για την υποστήριξη του έργου των Γιατρών του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία.

«Η Ρίνα είναι μια χαρούμενη μικρή αστερίας που ζει στον βυθό της θάλασσας στην ήσυχη γειτονιά των κοραλλιών. Μια μέρα, η μαμά τη στέλνει στο σπίτι της γειτόνισσάς τους, της κυρίας Αχινού για να ζητήσει μαργαριταράκια για το κέικ που φτιάχνει. Η φιλική κυρία Αχινού όμως απουσιάζει και στο σπίτι είναι μόνο ο κύριος Αχινός. Η συμπεριφορά του ξαφνιάζει και κάνει τη μικρή Ρίνα να νιώσει άσχημα, σαν άρρωστη, χωρίς όμως να ξέρει γιατί της συμβαίνει αυτό. Όταν η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει στη μαμά, νιώθει σαν να φεύγει ένας θαλάσσιος ελέφαντας από το στήθος της».

Δείτε το επόμενο βιβλίο στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network