Κερδίστε τα 4 βιβλία της σειράς «Οι Ατρόμητοι» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Οι Ατρόμητοι

Ο Τάσι, η μεγάλη του αδερφή Αλέξια και ο σκύλος τους Ρόκι μένουν σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, σε ένα μικρό χωριουδάκι μπροστά σε μια μεγάλη παραλία με βουνά απαλής, λευκής άμμου, όπου μόνο τα σπίτια έχουν όνομα, ενώ οι δρόμοι όχι, σε ένα σπίτι με άσπρα παράθυρα, με το όνομα Βαλκάρλος.

Για τους αγαπημένους μας ήρωες μιλήσαμε κι εδώ, και τώρα, ήρθε η ώρα να τους γνωρίσετε ακόμη καλύτερα και να διεκδικήσετε τα 4 βιβλία της σειράς «Οι Ατρόμητοι» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για τους ήρωες, να ψηφίσετε ποιος ήρωας αντιπροσωπεύει τον δικό σας μικρό… ήρωα και να μπείτε στην κλήρωση! Τρεις τυχεροί αναγνώστες θα κερδίσουν και τα 4 βιβλία της σειράς  «Οι Ατρόμητοι».

Ας τους γνωρίσουμε!

Φλορεστάν

Κερδίστε τα 4 βιβλία της σειράς «Οι Ατρόμητοι» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ο πανέξυπνος γλάρος Φλορεστάν είναι ο οδηγός των «Ατρόμητων», ο συναισθηματικός τους οδηγός, ο προσωπικός τους εκπαιδευτής συναισθημάτων. Φορά αεροπορικά γυαλιά και σακίδιο στην πλάτη. Είναι αυτός που βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν τι συμβαίνει μέσα τους και προσπαθεί να τους δείξει πώς να είναι αφέντες και όχι σκλάβοι των συναισθημάτων τους.

Ο Φλορεστάν καλεί τα παιδιά να πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα των Συναισθημάτων που στόχος της είναι να τα κάνει να βιώσουν κάθε συναίσθημα έντονα, για να μάθουν να το διαχειρίζονται. Χάρη σε αυτόν τα παιδιά έμαθαν να αγαπάνε τον εαυτό τους και να «βλέπουν» τον θησαυρό που κρύβεται μέσα τους. Τους έμαθε επίσης να είναι καλοί φίλοι, δηλαδή να τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους. Τους έμαθε να δουλεύουν όλοι μαζί, να μοιράζονται ό,τι έχουν, να συνεργάζονται και να βοηθούν ο ένας τον άλλον, κάνοντας ο καθένας αυτό που ξέρει καλύτερα. Τους έμαθε πως να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να συγκρατούν τα νεύρα τους! Τους έμαθε ότι πάντα υπάρχουν καταστάσεις και άνθρωποι που μπορούν να τους χαλάσουν τη διάθεση και για αυτό πρέπει να είναι πιο δυνατοί από το θυμό τους.

Ο Φλορεστάν, είναι ο γονιός, ο παιδαγωγός, ο παππούς και η γιαγιά, ο θείος και ο νονός. Όλοι εμείς, που πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μάθουμε στα παιδιά μας να «κοιτούν» μέσα τους και να ζήσουν ευτυχισμένα!

Τάσι

Κερδίστε τα 4 βιβλία της σειράς «Οι Ατρόμητοι» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ο αξιολάτρευτος Τάσι φοβάται τις ενέσεις, τα ύψη, τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι ή μέσα στην ντουλάπα. Όταν φοβάται, αυτό που τον βοηθά είναι να σκέφτεται κάτι αστείο. Ξέρει πως είναι αδύνατον να κοιμηθεί αν δεν ηρεμήσει τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό του, αλλά… έχει ένα κόλπο. Όταν έρχεται η ώρα να κοιμηθεί, παίρνει μια αόρατη γόμα και σβήνει προσεκτικά όλο το δωμάτιο, ξεκινώντας από μία γωνία: σβήνει τους τοίχους, το παράθυρο, τη φωνή της αδερφής του… μέχρι που τον παίρνει ο ύπνος. Συχνά, τα παιδιά στο σχολείο τον αποκαλούν «μωρό» επειδή δεν λέει καλά μερικές λέξεις: “πίτζα”, “ψαροκορ… κορ… ψαροκορκέτες”, “δόντρια”, “ψαρέδες” και “κροκόδρειλοι”.

Γελάει με έναν τρόπο που είναι κολλητικός, και πάντα τους κάνει όλους να χαίρονται. Έχει ιδέες και φαντασία! Θυμώνει συχνά! Όταν θυμώνει παίρνει βαθιές ανάσες, εισπνέει από τη μύτη, μετράει ως το τρία μέσα του, φουσκώνει την κοιλιά, βγάζει τον αέρα πολύ αργά, πάρα πολύ αργά, μετράει ως το έξι, φαντάζεται πως ο αέρας που βγάζει από το στόμα είναι ένας καπνός θυμού, με σκούρο χρώμα και, αντίθετα, ο αέρας που εισπνέετε από τη μύτη είναι καθαρός, χρωματιστός και χαρούμενος.

Τέλος, για τις στιγμές που είναι θυμωμένος, έχει ένα άλλο κόλπο! Κλείνει τα μάτια του και  φαντάζεται πως μέσα στο κεφάλι του υπάρχει ένα… φανάρι. Όταν είναι θυμωμένος, το φανάρι είναι κόκκινο, γι’ αυτό προσέχει! Δεν κάνει και δεν λέει τίποτα! Αργά, αργά το φανάρι γίνεται πορτοκαλί, αισθάνεται λιγότερο θυμωμένος και το φανάρι γίνεται πράσινο και μπορεί να ανοίξει τα μάτια του!

Αλέξια

Κερδίστε τα 4 βιβλία της σειράς «Οι Ατρόμητοι» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Η υπέροχη Αλέξια – η μεγάλη αδερφή του Τάσι. Η Αλέξια φοβάται να μείνει μόνη της, φοβάται τους εφιάλτες, τον πυρετό, να κάνει εμετό για να μην πνιγεί. Όταν φοβάται, φαντάζεται ότι πετάει πάνω σε ένα απαλό σύννεφο ή ότι είναι ξαπλωμένη στη ζεστή άμμο μιας πανέμορφης παραλίας. Έχει τη συνήθεια να φαντάζεται τι θα της συνέβαινε αν… και αυτό την κάνει να αγχώνεται. Καμιά φορά, όταν έχει άγχος, σκέφτεται πράγματα που θα συμβούν πολύ αργότερα.

Επίσης… είναι κάπως κοντή! Στη γυμναστική, οι αρχηγοί των ομάδων μπάσκετ, την επιλέγουν τελευταία, γιατί διαλέγουν πρώτα όλους τους ψηλότερους! Η Αλέξια είναι η καλύτερη αδερφή του κόσμου! Έχει πάντα πολύ έξυπνες ιδέες και ηγετικές ικανότητες και είναι επικεφαλής των δοκιμασιών! Επίσης, μιλάει πολύ! Θυμώνει λίγο όταν την τσιγκλάνε και νιώθει πως πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της! Το δικό της κόλπο για να μην θυμώνει είναι να μετράει αργά ως το δέκα ή να κάνει κάτι που της αρέσει πολύ και αυτό είναι που τη βοηθά να ξεχνά τον θυμό της!

Ρόκι

Κερδίστε τα 4 βιβλία της σειράς «Οι Ατρόμητοι» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ο Ρόκι είναι ο πιο παιχνιδιάρης και γλυκούλης σκύλος του κόσμου και καλύτερος φίλος του Τασίλο. Φοβάται τις πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, τη θάλασσα, τα κύματα, τον άνεμο, το αναποδογύρισμα της βάρκας. Σε κάποια από τις ιστορίες, τον βλέπουμε να έχει πάει για κούρεμα και όπως ξέρετε, συχνά, οι κομμωτές το παρακάνουν! Έτσι, ο Ρόκι ένιωθε να μοιάζει με κανίς! Ντρεπόταν και κρυβόταν πίσω από τον καναπέ, χωρίς όρεξη για παιχνίδια. Ο Ρόκι έχει φυσικά καταπληκτική ακοή. Έχει 17 ολόκληρους μυς για να κουνά τα αυτιά του.

Στις δοκιμασίες που περνά μαζί με τον Τάσι και την Αλέξια, μπορεί και μιλάει ανθρώπινα. Δεν σταματά στιγμή να εμψυχώνει την ομάδα. Επίσης, εκνευρίζεται πολύ όταν τον κατηγορούν για κάτι που δεν έχει κάνει. Και με το δίκιο του!

Αυτά, ήταν μόνο μερικά λόγια, οι… απαραίτητες συστάσεις για τους πραγματικά αξιολάτρευτους ήρωες και μια μικρή ιδέα για το τί θα διαβάσετε στα 4 υπέροχα βιβλία αυτής της σειράς. Μπορείτε να τα διεκδικήσετε παρακάτω!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής:

Update: Νικητές του διαγωνισμού μας έπειτα από κλήρωση είναι οι:

  1. Χριστίνα Αρβανιτάκη
  2. Τατιάνα Παπαγεωργίου
  3. Σοφία Γιαννοπούλου

Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας!

Όροι και λεπτομέρειες διαγωνισμού

Δείτε τους όρους στην επόμενη σελίδα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network