ΈΛΗΞΕ | Κερδίστε το βιβλίο “Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο” εκδ. Διόπτρα

Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο

Το The Mamagers και οι Εκδόσεις Διόπτρα προσφέρουν σε 5 τυχερούς αναγνώστες το βιβλίο «Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο»των συγγραφέων Alexander Jessica και Sandahl Iben Dissing σε μετάφραση Σοφίας Ανδρεοπούλου, M. Sc., Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό κάνετε Like στο post του διαγωνισμού εδώ και στο Facebook Page Εκδόσεις Διόπτρα και συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής:

Όροι και λεπτομέρειες συμμετοχής

– Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή από μέλη της ίδιας οικογένειας ή η συμμετοχή ενός ατόμου με πολλαπλούς λογαριασμούς.
– Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 23/11 στις 14:00.
– Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μετά την κλήρωση μέσω email για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.
– Οι νικητές που είναι κάτοικοι Αθηνών παραλαμβάνουν το βιβλίο τους από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, 210 3300774). Τα ωράρια είναι: Δευτέρα και Τετάρτη 9:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 9:00-17:00, Σάββατο 10:00-14:00.
– Οι νικητές που είναι κάτοικοι περιφέρειας θα λάβουν το δώρο τους μέσω courier κατόπιν συνεννόησης. Αν το δώρο δεν παραλειφθεί κι επιστραφεί, η αποστολή δεν επαναλαμβάνεται. Αποστολές πραγματοποιούνται μόνο εντός Ελλάδος.

Καλή επιτυχία!

________________________________________________________________________

 Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο

Τί γνωρίζει ο πιο ευτυχισμένος λαός του κόσμου για την ανατροφή χαρούμενων και γεμάτων αυτοπεποίθηση παιδιών;
Το βιβλίο που πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Χρήσιμες συμβουλές, το hygge και ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο.

Γνωρίστε τα μυστικά της δανέζικης ανατροφής από τους πιο ευτυχισμένους γονείς στον κόσμο.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί εστιάζουν σε πράγματα όπως:
– η κοινωνικοποίηση,
– η αυτονομία,
– η συντροφικότητα,
– η δημοκρατική στάση κι
– η αυτοεκτίμηση.
Θέλουν τα παιδιά τους ν’αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και ν’αναπτύξουν μια ισχυρή εσωτερική πυξίδα που θα τα καθοδηγεί στη ζωή τους.
Σ’ αυτό βιβλίο παρουσιάζονται οι 6 θεμελιώδεις αρχές που συνδέονται με τον δανέζικο τρόπο ανατροφής των παιδιών. (=The Danish Way Of Parenting)

– Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ευτυχία.
– Η αυθεντικότητα ενισχύει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την εσωτερική ισορροπία.
– Η αναπλαισίωση βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις άσχημες στιγμές και να βλέπουν την καλή πλευρά της ζωής.
– Η ενσυναίσθηση επιτρέπει να φέρονται στους άλλους με καλοσύνη.
– Όχι τελεσίγραφα σημαίνει όχι καβγάδες για την επικράτηση, όχι κόκκινες γραμμές, όχι θυμός.
– Η συντροφικότητα είναι ένας τρόπος να απολαμβάνει η οικογένεια τον ελεύθερο χρόνο της. Μαθαίνοντας πώς να δημιουργούμε μια ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μπορούμε να βελτιώσουμε τις οικογενειακές σχέσεις. Αν αφήσουμε το «εγώ» στην άκρη κι εστιάσουμε στο «εμείς», θ’αποφύγουμε πολλά περιττά «δράματα» και τον αρνητισμό που, συχνά, εμφανίζεται στο σπίτι.

Με πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα που εμπνέουν, αυτό το πολύτιμο βιβλίο θα βοηθήσει όλους τους γονείς να αναθρέψουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο.

Η Jessica Joelle Alexander είναι συγγραφέας, ειδική στον τρόπο ανατροφής των Δανών, αρθρογράφος, ομιλήτρια και πολιτισμική ερευνήτρια. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στα έντυπα Time, Salon, The Atlantic, The NY Times, Vanity Fair, NPR, Huffington Post, Mothermag και στο Greater Good Science Center Berkley. Το βιβλίο αυτό έχει κυκλοφορήσει σε 21 χώρες. Η συγγραφέας μιλάει τέσσερις γλώσσες και ζει με τον Δανό άντρα της και τα δύο παιδιά τους στην Ευρώπη.

Η Ιben Dissing Sandhal είναι ειδική στην ανατροφή των παιδιών και αφηγηματική ψυχοθεραπεύτρια MPF. Είναι, επίσης, σύμβουλος οικογένειας, εκπαιδεύτρια και ομιλήτρια και ζει στην Κοπεγχάγη. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην παιδοψυχολογία και στην εκπαίδευση, λειτουργώντας πάντα με βάση τη νοοτροπία των Δανών για την ανατροφή των παιδιών. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο κοριτσιών, της Ίντα και της Τζούλι.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.dioptra.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network