ΈΛΗΞΕ | Κερδίστε το βιβλίο “Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα” του Thomas Gordon, εκδ. Μάρτης

Thomas Gordon

Το The Mamagers και οι Εκδόσεις Μάρτης προσφέρουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστες το βιβλίο «Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα» του Thomas Gordon.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Όροι και λεπτομέρειες συμμετοχής

 • Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή από μέλη της ίδιας οικογένειας ή η συμμετοχή ενός ατόμου με πολλαπλούς λογαριασμούς.
 • Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 25/07 στις 14:00.
 • Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μετά την κλήρωση μέσω email για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.
 • Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους απ’το γραφείο των εκδόσεων που βρίσκεται Σκούφου 8, 10557, Αθήνα. Καθημερινά, από τις 09:30 έως τις 15:00.
 • Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης.

______________________________________________________

Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα, του Thomas Gordon, εκδόσεις Μάρτης

Ένα πρωτοποριακό βιβλίο που βοήθησε εκατομμύρια γονείς.

Η μέθοδος Gordon είναι αποτελεσματική είτε έχετε ένα μικρό ατίθασο παιδί είτε έναν επαναστατημένο έφηβο. Θα σας βοηθήσει να αναθρέψετε παιδιά υπεύθυνα, συνεργάσιμα και αυτόνομα, παιδιά χαρούμενα με κοινωνικό ενδιαφέρον και σεβασμό, ικανά να δημιουργούν αρμονικές σχέσεις, παιδιά λειτουργικά και ικανά να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής τους.

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι πλέον αναρίθμητες. Συγκρούσεις που αφορούν το διάβασμα και τις σχολικές επιδόσεις, τη χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συσκευών, τα υλικά αγαθά, την επιρροή από τις παρέες και τα πολλαπλά πρότυπα, την εμφάνιση και γενικότερα τα θέματα υγείας και ασφάλειας έχουν καταστήσει το ρόλο του γονέα πιο απαιτητικό από ποτέ.

Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν τον γονέα τους σύμμαχο. Αφενός να καταφεύγουν σε αυτόν στις δύσκολες στιγμές τους και αφετέρου να μπορεί ο γονιός να τα επηρεάζει ουσιαστικά.

Η επιβολή εξουσίας και η τιμωρία έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά μέσα διαπαιδαγώγησης. Η ζεστή και αρμονική σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού, που χτίζεται επάνω στον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση, και όχι στον φόβο, στις φωνές και τις τιμωρίες, αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Η φιλοσοφία και η μέθοδος που προτείνει ο Thomas Gordon προάγουν την ουσιαστική επικοινωνία και την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων.

Επίσης παρέχουν τη σιγουριά ότι δεν υποθηκεύεται η πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Με το βιβλίο αυτό θα μάθετε βήμα – βήμα δεξιότητες ώστε:

 • να εμπνέετε τα παιδιά σας να υιοθετούν τις αξίες σας
 • να αποφεύγετε αυταρχικές αλλά και επιτρεπτικές μεθόδους διαπαιδαγώγησης
 • να διευκολύνετε τα παιδιά σας να λύνουν τα προβλήματά τους
 • να διεκδικείτε τις ανάγκες σας όταν αυτές παρεμποδίζονται από τη συμπεριφορά των παιδιών
 • να χτίσετε μια ζεστή και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά σας
 • να επιλύετε τις συγκρούσεις σας με τρόπο που εμπλουτίζει τη σχέση σας.
ISBN: 978-618-82707-0-1
Σχήμα: 16,5 x 23 εκ.
Σελίδες: 316
Ημερομηνία έκδοσης: 09/2016

Ο συγγραφέας

Thomas Gordon

Ο διαπρεπής ψυχολόγος δρ. Thomas Gordon (1918-2002), μαθητής και συνεργάτης των C. Rogers και A. Maslow, δίδασκε επί είκοσι χρόνια τη μέθοδό του πριν εκδώσει το πρώτο του βιβλίο στο οποίο την παρουσίαζε αναλυτικά. Τιμήθηκε το 1999 με το Χρυσό Μετάλλιο της Ένωσης Αμερικάνων Ψυχολόγων για τη Συνεχή Προσφορά του στην Ψυχολογία. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Επίτευγμα Ζωής από την Ένωση Ψυχολόγων της Καλιφόρνιας. Ήταν ο πρώτος παραλήπτης του βραβείου Επίτευγμα Καριέρας από την Αμερικάνικη Ένωση Εκπαιδευτών Ανατροφής των Παιδιών. Υπήρξε σύμβουλος στο Συνέδριο του Λευκού Οίκου για τα Παιδιά.

O δρ. Gordon έχει γράψει οκτώ βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των: Τα μυστικά της αποτελεσματικής ηγεσίας (Leader Effectiveness Training/L.E.T.) και Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα (Parent Effectiveness Training/P.E.T.). Ως αναγνώριση της προσφοράς του, προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης το 1997, το 1998 και το 1999.

Άλλα βιβλία στην σειρά Gordon Hellas

Το μοντέλο του δρ. Thomas Gordon σας παρέχει τα εργαλεία ώστε:
– να είστε σε θέση να εξομαλύνετε τεταμένες σχέσεις, αλλά και
– να προλαμβάνετε τη δημιουργία εντάσεων στις σχέσεις σας.
Παράλληλα, μαθαίνετε:
– πώς να ενδυναμώσετε τις ήδη καλές σχέσεις που έχετε, καθώς και
– πώς να αναπτύξετε σχέσεις νέες, μακροχρόνιες, ικανοποιητικές και αποδοτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο Gordon, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Gordon Hellas: www.gordonhellas.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network