ΈΛΗΞΕ | Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας “Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης”

Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης

Το TheMamagers.gr σε συνεργασία με την Odeon σας προσφέρουν 10 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της κωμωδίας “Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης” που θα προβληθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου στον κινηματογράφο Starcity (Λεωφ. Συγγρού 111 & Λεοντίου, Ν.Κόσμος) στις 20:00.

Όροι και λεπτομέρειες συμμετοχής:

– Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή από μέλη της ίδιας οικογένειας ή η συμμετοχή ενός ατόμου με πολλαπλούς λογαριασμούς.

– Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 27/06 στις 00:00.

– Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μετά την κλήρωση μέσω email για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.

Καλή επιτυχία!

____________________________________________________________

Όταν τα παιδιά επαναστατούν, τίποτα δεν τα σταματά! Μία θεότρελη οικογένεια που… γεμίζει λεωφορείο, στην ξεκαρδιστική κωμωδία του Γκαμπριέλ Ζιλιέν-Λαφεριέρ.
Ο 13χρονος Μπαστιέν βρίσκεται στο κέντρο μίας «πολυσυλλεκτικής» οικογένειας: με 6 ετεροθαλή αδέλφια, 8 «γονείς» και εξίσου πολλά σπίτια και μετακινήσεις, η οικογενειακή του ζωή είναι πολύ πιο περίπλοκη από την σχολική. Η υπομονή, όμως, έχει κι ένα όριο: τα παιδιά αποφασίζουν να επαναστατήσουν και να αντιστρέψουν τους κανόνες. Όλοι μαζί, καταλαμβάνουν ένα ευρύχωρο διαμέρισμα και βάζουν τους γονείς στη θέση τους!

Δείτε το trailer:

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ Ζιλιέν-Λαφεριέρ
Ηθοποιοί: Ζιλί Γκαγιέ, Τιερί Νεβίκ, Ζιλί Ντεπαρντιέ, Λουσιέν Ζαν-Μπατίστ, Κλοντιά Ταγκμπό, Φιλίπ Κατερίν, Σαντάλ Λαντεσού
Διάρκεια: 99 λεπτά
Είδος ταινίας: ΚΩΜΩΔΙΑ

ΈΛΗΞΕ | Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας "Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης"

Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης
C’est quoi Cette Famille?! (We are Family)

Όταν τα παιδιά επαναστατούν, τίποτα δεν τα σταματά! Μία θεότρελη οικογένεια που… γεμίζει λεωφορείο, στην ξεκαρδιστική κωμωδία του Γκαμπριέλ Ζυλιέν-Λαφεριέρ.

29 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Odeon

ΈΛΗΞΕ | Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας "Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης"

Ένας εξπέρ στη σκηνοθεσία ταινιών με παιδιά.

Έχοντας εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη πλάι σε σπουδαίες φιγούρες του auter κινηματογράφου, όπως η Σαντάλ Ακερμάν και η Κλερ Ντενί, ο Γκαμπριέλ ΖυλιένΛαφεριέρ δεν περίμενε πως η καριέρα του ως πρώτος σκηνοθέτης θα τον οδηγήσει στο είδος της κωμωδίας. Παρ’όλ’αυτά, όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, μερικές τυχαίες συναντήσεις έχουν τη δυνατότητα να «ξαναγράψουν» το μέλλον: μία εξ’αυτών, ήταν η γνωριμία του με τον σκηνοθέτη-παραγωγό, Τζαμέλ Μπενσαλά. «Γνωρίστηκα με τον Τζαμέλ όταν το 2006 ανέλαβε τη σκηνοθεσία του ‘Big City’, ενός γουέστερν με ήρωες μικρά παιδιά. Έπειτα, το 2009, μου πρότεινε να σκηνοθετήσω το ‘Neilly Sa Mere!’, πάλι με παιδιά, το οποίο προέκυψε μεγάλη επιτυχία: πάνω από 2.5 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία», λέει ο Λαφεριέρ.

Ακολούθησε η τηλεόραση, και πάλι, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: «Γύρισα 8 επεισόδια σε μία τηλεοπτική σειρά όπου τα παιδιά είχαν εξέχοντα ρόλο. Για ακόμα μια φορά, δούλεψε εξαιρετικά με το κοινό. Κάπως έτσι, άρχισε να μ’ακολουθεί η φήμη του ειδήμονα στη σκηνοθεσία μικρών παιδιών. Πάνω απ’όλα, είναι κάτι που αγαπώ και απολαμβάνω», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Όσον αφορά στο «Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης», όλα εξελίχθηκαν με γοργούς ρυθμούς. Η πρώτη συνάντηση ήταν τον Ιανουάριο του 2015. Στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Ανάμεσα στις δύο αυτές ημερομηνίες, ο Λαφεριέρ πραγματοποίησε κάποια rewrites στο σενάριο και καταπιάστηκε με το casting των παιδιών και των «γονέων» τους, ώστε ακολούθως, να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να τους σκηνοθετήσει.

Όσο ειδικός κι αν είναι στις παιδικές ταινίες, όμως, η σκηνοθεσία 19 διαφορετικών χαρακτήρων στη μεγάλη οθόνη αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο «στοίχημα» για οποιονδήποτε βρίσκεται πίσω απ’την κάμερα: «Αρχικά, ήταν δύσκολο, αναμφισβήτητα, αλλά αποζημιωθήκαμε απ’το γεγονός πως ο κάθε χαρακτήρας αποτυπώθηκε τέλεια. Τα πάντα βασίζονται στην ισορροπία, αλλά έπρεπε ν’αποδεχτώ πως δεν ήταν δυνατόν να έχουν όλοι οι χαρακτήρες την ίδια βαρύτητα.

Ωστόσο, κάναμε μία όμορφη ‘συρραφή’ για να’χει ο καθένας τη σόλο στιγμή του», αναφέρει ο Λαφεριέρ.

Ο σκηνοθέτης αποφάσισε να διαβάσει αναλυτικά τις σκηνές μαζί με τους μικρούς πρωταγωνιστές, ώστε να έχει μία αρχική εκτίμηση για τις πιο δυνατές προσωπικότητες, τους “leaders”: «Στην αρχή αντιμετωπίσαμε ένα μικρό πρόβλημα χημείας μεταξύ των παιδιών, λόγω των τόσων διαφορετικών προσωπικοτήτων. Τότε ήταν που πήρα την καλύτερη απόφαση μου ως σκηνοθέτης, στην καριέρα μου: σε συνεργασία με την coach των παιδιών, Καρίν Καταλά, νοικιάσαμε ένα εξοχικό και μεταφερθήκαμε εκεί για ένα σαββατοκύριακο ενσωμάτωσης. Αρχικά, τα παιδιά δεν αισθάνονταν άνετα, αλλά αργότερα, συζητούσαν ένα ολόκληρο βράδυ. Τα πάντα λύθηκαν ύστερα από αυτό».

Πέρα απ’το ήδη εκτενές καστ, δίνεται η εντύπωση στον θεατή πως και το κατάλυμα της οικογένειας είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας από μόνος του. Αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά επιθυμία του σκηνοθέτη. Πραγματικότητα, όμως, έγινε χάρη στο σπίτι που νοίκιασε η παραγωγή. Ένα αξιοζήλευτο, αυθεντικά παριζιάνικο διαμέρισμα 280 τετραγωνικών. Στην αρχή, μοιάζει υπερβολικά μεγάλο και σκοτεινό, αλλά στη ροή της ιστορίας, με λίγες μικρές, αποφασιστικές διορθώσεις απ’τα παιδιά, αλλάζει άρδην.

Αν προσθέσουμε στο γεγονός των δεκάδων διαφορετικών χαρακτήρων, πως η πλειοψηφία τους είναι παιδιά, οι σχολικές υποχρεώσεις γίνονται ένα επιπλέον εμπόδιο στα γυρίσματα. Τελικώς, όμως, οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες από το αναμενόμενο. Ποιον πρέπει να ευχαριστήσουμε για αυτό; Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, τον Μάρτιν Σκορτσέζε! Μετά το «Hugo» που σκηνοθέτησε, με πρωταγωνιστή ένα παιδί και δύο εβδομάδες γυρισμάτων στη Γαλλία, η νομοθεσία σχετικά με τους ηθοποιούς σε παιδική ηλικία, χαλάρωσε αισθητά.

Μ’ένα κωμικό, περιπετειώδες στιλ, που στο πρώτο μισό της ταινίας μας φέρνει, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, στο πνεύμα του σπουδαίου «Goonies» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το «Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης» θα σε κάνει να γελάσεις αυθόρμητα, σαν παιδί!

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network