17 δραστηριότητες αδρής κινητικότητας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

δραστηριότητες αδρής κινητικότητας

9. Φτιάχνω έναν λαβύρινθο με τα παιχνίδια μου!

Με την καθοδήγησή μας, το παιδί μπορεί να βάλει σε δικά του σημεία τα παιχνίδια του φτιάχνοντας έναν λαβύρινθο για κάποια κούκλα ή κάποιον ήρωα του! Μπορείτε στη συνέχεια να φτιάξετε μια ιστορία για τον ήρωα και πως μπορεί να περάσει τα εμπόδια!

10. Σαϊτοπόλεμος στο σπίτι!

Μπορείτε να φτιάξετε με μια εφημερίδα κύκλους ή αν δεν μπορείτε, κάποια ανοίγματα ώστε το παιδί να ρίξει αντικείμενα ή σαΐτες!

11. Ο λαβύρινθος της μπάλας!

Με μια μπάλα, μικρή ή μεγάλη, και μια χαρτοταινία μπορούμε να φτιάξουμε έναν τέλειο λαβύρινθο αδρής κινητικότητας για παιδιά. Αν δεν έχετε χαρτοταινία κάντε το με αντικείμενα που το παιδί θα πρέπει να περάσει ανάμεσα με την μπάλα χωρίς η μπάλα να χτυπήσει δεξιά ή αριστερά στα αντικείμενα!

12. Παίζω με τα χρώματα και γυμνάζομαι!

Ένα παιχνίδι που ταιριάζει με το πρώτο που δώσαμε παραπάνω είναι το ακόλουθο. Μπορείτε να βάλετε χρωματιστά χαρτιά στο πάτωμα και να ζητάτε από τα παιδιά να πηδήξουν ή να τρέξουν στο συγκεκριμένο χρώμα! Σιγουρευτείτε πως έχετε στερεώσει καλά τα χρώματα για να μην έχετε ατυχήματα!

13. Παιχνίδι με χρώματα!

Η δραστηριότητα αυτή είναι πολύ απλή. Χρειάζεστε μόνο 2-3 πλαστικά πιάτα και ένα ρολό κουζίνας! Βάψτε τα γύρω-γύρω των ρολών και ζητήστε από τα παιδιά να πετύχουν τον στόχο: Να περάσουν τα πιάτα μέσα από το ρολό. Ιδανικό για σχεδόν όλες τις ηλικίες!

14. Βρίσκω τον στόχο!

Ένα υπέροχο παιχνίδι για την αδρή κινητικότητα είναι το παρακάτω! Μπορείτε με μια χαρτοταινία να φτιάξετε ομόκεντρους κύκλους και να ζητήσετε από τα παιδιά να τους πετύχουν!

15. Μπορώ να πετύχω τα ποτηράκια!

Με έναν εύκολο κι οικονομικό τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα παιχνίδι που τα παιδιά όλων των ηλικιών θα αγαπήσουν! Ένα παλιό χαρτόκουτο, μερικά πλαστικά ποτήρια και λίγο σπάγγο είναι αρκετά για να φτιάξουμε ένα απλο παιχνίδι που σκοπός του είναι με μια μπάλα να πετύχουμε τα ποτήρια που χρειάζεται!

16. Μπαλονορουκέτες!

Δεν υπάρχει πιο απλή δραστηριότητα από αυτή! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν όταν φουσκώσουν το μπαλόνι και στη συνέχεια το αφήσουν ελεύθερο!

17. Φτιάχνω την δική μου ορχήστρα!

Χρειάζεστε μερικά άδεια κονσερβοκούτια και μερικά μπαλόνια για να φτιάξετε υπέροχα κρουστά που θα λατρέψουν τα παιδιά. Δραστηριότητα μουσικής και αδρής κινητικότητας που θα σας μαγέψει! Αν δεν έχετε τόσα πολλά κουτιά, παίξτε με ποτήρια γεμίζοντας τα νερό σε διαφορετικό σημείο το κάθε ένα!

Δείτε περισσότερες δραστηριότητες κι αναλυτικές φωτογραφίες στο oneirovates.com

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network