Ανατροπή: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11/01

Ανατροπή: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11/01

Ανοιχτό να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

‘Οπως είπε στον ΣΚΑΪ “τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away.”

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα. “Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν σήμερα Πέμπτη το πρωί και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι είναι “ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά”

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό και ” δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο”.

Πατούλης: Στις 18 Ιανουαρίου αντί για τις 11 Ιανουαρίου να ανοίξουν τα Δημοτικά

Αναβολή μιας εβδομάδας στο άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων ζητά ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πατούλης πρότεινε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση να ανοίξει για δια ζώσης μαθήματα στις 18 Ιανουαρίου, αντί για την 11η Ιανουαρίου που έχει μέχρι στιγμής αποφασιστεί από το υπουργείο Παιδείας μετά και από την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι σήμερα και αύριο θα υπάρχουν νέα στοιχεία για το πώς έχει διαμορφωθεί το επιδημιολογικό τοπίο της χώρας, με τα δεδομένα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επεσήμανε ότι εάν τα δεδομένα αυτά έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, τότε είναι σκόπιμη μια μετάθεση της επιστροφής των μικρών μαθητών στις τάξεις κατά μια εβδομάδα.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network