Δίκη Τοπαλούδη | Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας

αγόρευση της εισαγγελέως

Την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης, πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η εισαγγελέας.

Την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της κάθειρξεως 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους.

Η Αριστοτέλεια Δόγκα, ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού ενώ για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού που επισύρει ποινή από 10 έως 15 έτη η εισαγγελέας ζήτησε να τιμωρηθούν με το ανώτατο όριο, δηλαδή τα 15 έτη.

“Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό” για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, είπε κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και εισηγήθηκε προς του δικαστές να απορριφθούν στο σύνολο τους.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Μεταξύ άλλων είπε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη.

Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. “Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη” είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: “Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν”.

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network