Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18 ετών και άνω – Το χρονοδιάγραμμα ανά ηλικία

Με τι να αντικαταστήσεις την αμμωνία στα πασχαλινά κουλουράκια

Το σχέδιο για το άνοιγμα των εμβολιασμών στις ηλικές 18 – 30 ετών – Τι είπε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18- 30 ετών. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες, να εμβολιαστούν νωρίς, για να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια. “Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca” σημείωσε.

Χαμός με τα ραντεβού εμβολιασμού για τους 30 έως 39 ετών – Πάνω από 90 χιλιάδες σε 24 ώρες

Στο μεταξύ, πάνω από 90.000 ραντεβού για εμβολιασμό είχαν κλειστεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, μέχρι χθες το βράδυ, στην ηλικιακή ομάδα 30-39.

Οι εκτιμήσεις λένε πως η συμμετοχή της εν λόγω ηλικιακής ομάδας θα είναι σημαντική στον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, εξαιτίας και του ότι τα ραντεβού προγραμματίζονται πολύ γρήγορα, ακόμη και την επόμενη ημέρα, λόγω των πολλών αδιάθετων δόσεων.

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18 ετών και άνω - Το χρονοδιάγραμμα ανά ηλικία

Την ίδια ώρα, η δυνατότητα για μείωση του χρόνου που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο δόσεις, δηλαδή από τις 12 στις 8 εβδομάδες εάν κάποιος το επιθυμεί, θεωρείται επίσης πως θα επιταχύνει την εμβολιαστική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει και η πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η διαδικασία είναι η ίδια, δηλαδή όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Ακολούθως, το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Πώς επισπεύδεται η δεύτερη δόση με AstraZeneca

Την ίδια ώρα, η δυνατότητα για μείωση του χρόνου που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο δόσεις, δηλαδή από τις 12 στις 8 εβδομάδες εάν κάποιος το επιθυμεί, θεωρείται επίσης πως θα επιταχύνει την εμβολιαστική διαδικασία.

Αν κάποιος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση και έχει το ραντεβού της δεύτερης δόσης, μορεί να μπαίνει στην πλατφόρμα και να φέρνει νωρίτερα το ραντεβού του έως το διάστημα των 8 εβδομάδων.

Για όσους εκκρεμούν και τα δύο ραντεβού, και της πρώτης και της δεύτερης δόσης ή αυτοί που θα κλείσουν ραντεβού, το σύστημα θα δίνει την ημερομηνία 11 εβδομάδες για τη δεύτερη δόση, αλλά από τη Μεγάλη Πέμπτη θα μπορούν και αυτοί να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να φέρνουν, αν επιθυμούν οι ίδιοι, το ραντεβού τους νωρίτερα, έτσι ώστε το μεσοδιάστημα να είναι στις 8 εβδομάδες.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network