Κάπου, εκτός συνόρων, μια μητέρα έφτιαξε το “χαμόγελο του γονιού”

Στις αρχές του χρόνου έβγαινα νικήτρια από μια καθυστερημένη ή το πιο σωστό, από μία καθυστερημένης αποδοχής επιλόχεια κατάθλιψη σε συνδυασμό με υπερκόπωση. Ακόμα και σήμερα πολλοί άνθρωποι από τον κοινωνικό μου περίγυρο δε το γνωρίζουν, όχι γιατί αισθάνομαι άβολα να μιλάω για αυτό αλλά γιατί έχω προχωρήσει πολύ από τότε.

Δύο πράγματα με βοήθησαν πραγματικά στο να προχωρήσω (πέρα από τη στήριξη των πολύ δικών μου ανθρώπων): το γράψιμο και το LUXMAMA CLUB.

Και ενώ θα μπορούσα με απλά λόγια να πω ότι το κλαμπ αυτό είναι στην ουσία μια ομάδα υποστήριξης στο Λουξεμβούργο που απευθύνεται σε νέους γονείς, σε εν δυνάμει γονείς , σε εγκυμονούσες, σε νέες μαμάδες θα σας δώσω λίγες λεπτομέρειες παραπάνω για έμπνευση και γιατί μακριά από την πατρίδα σου το να είσαι μέλος ή εθελοντής σε μια τέτοια οργάνωση σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Η ομάδα αυτή ξεκίνησε από μιας μητέρα, όπως εγώ κι εσύ,  η οποία αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία στο Λουξεμβούργο αποφάσισε να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με το πάθος της. Έγινε certified maternity coach και International Sleep and Perinatal Coach/Educator. Τί σημαίνουν όλα αυτά?

Δυστυχώς στις δύο εγκυμοσύνες μου δεν είχα ιδέα τί σημαίνουν. Το ανακάλυψα αρκετά μετά τη χρονική περίοδο που περιέγραψα πιο πάνω.

Σημαίνει ότι όταν είσαι έγκυος δεν είσαι μόνη. Υπάρχει κάποιος/κάποια που θα σε ενημερώσει π.χ για τα δικαιώματά σου στο τοκετό (υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και εκφοβισμός σε πολλά θέματα σε σχέση με αυτό), θα σε προετοιμάσει κατάλληλα για τον καινούριο ρόλο σου ως μητέρα, θα σε στηρίξει ψυχολογικά, θα σου μάθει τα πάντα για την υγιεινή διατροφή του μωρού σου μετά τους 6 μήνες, θα σου κάνει σεμινάριο πρώτων βοηθειών, θα σε ενημερώσει αν είσαι από άλλη χώρα για το τι ακριβώς ισχύει στο νέο τόπο που ήρθες, για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, πώς θα βρεις τον κατάλληλο γιατρό, το σωστό νοσοκομείο κ.λ.π.

Θα σε βοηθήσει επίσης με το χάος να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα για το μωρό σου, πώς να το ηρεμείς, να του κάνεις μασάζ και πολλά ακόμα. Και όλα αυτά με σκοπό να παραμείνεις χαρούμενη, υγιής και ενθουσιασμένη με την εγκυμοσύνη σου και να υποδεχτείς με τον καλύτερο τρόπο τον καινούριο άνθρωπο που θα φέρεις στη ζωή.

Η μαμά αυτή όμως δε σταμάτησε εκεί. Έφτιαξε και το LUXMAMA CLUB. Δηλαδή μία ομάδα γυναικών που πλέον απαρτίζεται από αρκετές εθελόντριες, με σκοπό να είναι δίπλα κάθε στιγμή σε μαμάδες και γονείς.

Διαβάστε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network