Μια μητέρα που δέχθηκε κατακραυγή επειδή θηλάζει ακόμη τον 7χρονο γιο της εξηγείται

Μια μητέρα που δέχθηκε κατακραυγή επειδή θηλάζει ακόμη τον 7χρονο γιο της εξηγείται

Η Λίζα Μπρίντζερ από την Αυστραλία προκάλεσε κατακραυγή, πυροδοτώντας σχόλια  επειδή είπε πως θηλάζει ακόμη τον 7 ετών γιο της. Ωστόσο η ίδια υπερασπίζεται σθεναρά την επιλογή της και εξηγεί τους λόγους.

Η μητέρα πέντε παιδιών είπε πως λόγω του θηλασμού δεν έχει φορέσει μπλούζα με κλειστό λαιμό ή φόρεμα τα τελευταία επτά χρόνια και πως ανυπομονεί για την ημέρα που «θα πάρει πίσω το σώμα της», αλλά πως σε καμία περίπτωση δεν μετανιώνει που θηλάζει ακόμη.

Η ιστορία της έγινε για πρώτη φορά γνωστή πέρυσι το καλοκαίρι. Τότε η Λίζα θήλαζε τον 7χρονο γιο της Τσέις, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, και τον 4χρονο γιος της, Φοίνιξ, που επίσης βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Μαζί με την δημοσιότητα ήρθε όμως και η έντονη κριτική, οπότε η 46χρονη μητέρα, μετά τα δεκάδες οργισμένα μηνύματα, αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, γράφοντας μια ανοικτή επιστολή όπου απαντά στους επικριτές της.

«Οι διαδικτυακές απαντήσεις στην ιστορία μου με στενοχώρησαν πολύ», έγραψε η Λίζα. «Στους ενήλικες που σχολίασαν πως είμαι άρρωστη και πως χρειάζομαι βοήθεια, να πω ότι δεν έχω κανένα διανοητικό πρόβλημα. Το κάνω απλώς και μόνο επειδή είναι φυσικό. Δεν είναι σεξουαλική πράξη. Ούτε είμαι παιδόφιλη, όπως υπονόησαν μερικοί», προσθέτει.

Όπως εξηγεί, ο θηλασμός βοήθησε τον γιος της να μην πάρει φάρμακα. Η Λίζα ισχυρίζεται πως με το να τον θηλάζει, κατάφερε να τον βοηθήσει να διαχειριστεί τον αυτισμό, καθώς μπόρεσε να του δώσει αντισώματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα κατάφερνε, αποφεύγοντας έτσι άλλα φάρμακα.

«Ο θηλασμός τον απέτρεψε από την λήψη φαρμακευτικής αγωγής επειδή τον ηρεμεί. Τον ηρεμεί και τον προσγειώνει και είναι ένα φανταστικός τρόπος επανασύνδεσης. Δοκιμάσαμε μελατονίνη αλλά δεν λειτούργησε γιατί δεν μπορούσα να τον κάνω να την καταπιεί. Τώρα παίρνει μελατονίνη από το γάλα μου. Ταΐζοντας τον μειώνω τις φορές που καταρρέει», λέει η 46χρονη μητέρα.

Η Λίζα απάντησε επίσης σε όσους είπαν ότι ο γιος της ενδέχεται να δεχθεί bullying από άλλα παιδιά επειδή θηλάζει ακόμη σε αυτήν την ηλικία. «Ο γιος μου είναι πολύ αυτόνομος και με αυτοπεποίθηση. Οι φίλοι και οι συμμαθητές του δεν τον πειράζουν καθώς “εκπαιδευτεί” στο γεγονός πως ό,τι κάνει είναι εντάξει», λέει η ίδια.

Τέλος, σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως ο θηλασμός δεν είναι σημάδι πως χρειάζεται άντρα. «Επίσης δεν χρειάζομαι κανέναν άντρα. Δεν είναι σεξουαλική πράξη. Δεν μπορείς να αναγκάσεις ένα βρέφος, νήπιο ή μεγαλύτερο παιδί να θηλάσει. Για την ακρίβεια, είμαι έτοιμη να απογαλακτιστεί όποτε θέλει εδώ και πολύ καιρό. Οπότε, όχι δεν το κάνω όλο αυτό προς δικό μου όφελος», τόνισε η Λίζα.

lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network