Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου ένας μαραθώνιος σειρών

Μαραθώνιος σειρών

Πριν δεις όλα τα επεισόδια της νέας σεζόν σε ένα Σαββατοκύριακο, διάβασε αυτό:

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να μην ήταν τόσο εύκολο να παραδεχθείς ότι πέρασες ένα ολόκληρο απόγευμα/μέρα/Σαββατοκύριακο βλέποντας, το ένα μετά το άλλο, τα επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς, αλλά τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει.

Η έννοια της τηλεοπτική σειράς έχει αλλάξει και η βιομηχανία της έχει αναπτυχθεί προσφέροντας πλέον αποτελέσματα κινηματογραφικών προδιαγραφών αλλά και μεγάλη ποικιλία.

Κι ενώ ετοιμάζεσαι να περάσεις το απόγευμα της Κυριακής σου βλέποντας την νέα σεζόν της σειράς που μόλις κυκλοφόρησε, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθείς τι επιπτώσεις θα μπορούσε αυτό να έχει στην υγεία σου.

Όπως υποστηρίζει το κανάλι ASAP Science του Youtube σε ένα βίντεο, οι οθόνες μας μπορεί να μην εκπέμπουν την ίδια επιβλαβή ακτινοβολία όπως το 1960, αλλά σίγουρα η όλη διαδικασία δεν έχει απενοχοποιηθεί εντελώς.

Για παράδειγμα, τα παιδιά που περνούν πολύ χρόνο μπροστά από μια οθόνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν μυωπία, εξ’αιτίας της συνεχούς εστίασης σε κοντινά αντικείμενα-και της ελλιπούς επανεστίασης όταν κοιτάζουν κάτι μακρινό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network