Πρόσφατα έβαψα μια παλιά καφέ βιβλιοθήκη, κίτρινη. Οι λάτρεις του κλασικού έπαθαν απανωτά εγκεφαλικά που κατέστρεψα το κομμάτι, αλλά εγώ δεν χορταίνω να την κοιτάζω. Την έστησα, λοιπόν, στο σαλόνι και πέρασα στο επόμενο βήμα, αυτό της διακόσμησης. Δεν ήταν καθόλου απλό, ομολογώ, γι’ αυτό γκούγκλαρα για να κλέψω ιδέες. Σερφάροντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στο indulgy.com και μούδιασε το χέρι μου να κλικάρω με το mouse.
Με τα λίγα διασκοσμητικά που-δεν-ξέρω, κατάλαβα ότι, σίγουρα, μια βιβλιοθήκη που προορίζεται για το καθιστικό πρέπει να έχει βιβλία.
Διάλεξε αυτά με μεγάλα γράμματα στις ράχες. Αυτά με τα ξεχωριστά εξώφυλλα μπορείς να τα στήσεις όρθια, σαν κάδρα αν θες. Μια φίλη μου χρησιμοποίησε ένα σταντ για φωτογραφίες και στήριξε πάνω ανοιχτό ένα βιβλίο με υπέροχες φωτογραφίες. Εκτός από τα βιβλία, που όπως είπαμε είναι απαραίτητα, εξαιρετική δουλειά κάνουν τα πολύχρωμα βάζα ή ακόμα και τα πιάτα της γιαγιάς που ήταν καταχωνιασμένα στην αποθήκη.
Τα κουτιά, επίσης, αλλά και ό,τι κουλό διακοσμητικό θεωρούσες άχρηστο, μπορεί τώρα να πάρει τη θέση του στα ράφια και να απογειώσει την κατάσταση.
Και τα εξώφυλλα δίσκων σώζουν καταστάσεις ή τα περιοδικά. Ακόμα κι ένα αμφιλεγόμενο μπολ που’χες αγοράσει για να σερβίρεις παγωτό, με ωραία χρώματα, μπορεί να μπει στα ράφια. Με λίγα λόγια, sky is the limit και δεν χρειάζεται να αδειάσουν οι τσέπες σου.
Καλή επιτυχία! 😉
Διαβάστε ακόμα:
Παιδικό δωμάτιο: 5 ιδέες διακόσμησης που θα ξετρελάνουν τα παιδιά