“Μια γιαγιά φώναζε για το έξι μηνών εγγονάκι της – χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου”: Ο 18χρονος ήρωας που έσωσε επιβάτες του τρένου

"Μια γιαγιά φώναζε για το έξι μηνών εγγονάκι της - χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου": Ο 18χρονος ήρωας που έσωσε επιβάτες του τρένου

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για ολόκληρη την Ελλάδα μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη. Η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος ενώ η ανείπωτη αυτή τραγωδία έχει κατακλύσει -δικαίως- όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βγήκαν ζωντανοί από το μοιραίο τρένο σοκάρουν ακόμα και τους πιο γενναίους και “σκληρούς” ενώ και οι δημοσιογράφοι δείχνουν να “παγώνουν” με κάθε εξέλιξη. Έτσι και χθες, η Ράνια Τζίμα έδειξε να “παγώνει” on air με αφορμή τη μαρτυρία του νεαρού Άγγελου Τσιαμούρα, που κατάφερε να βγει αλώβητος από αυτή την τραγωδία σώζοντας παράλληλα πολλούς από τους συνεπιβάτες του.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός ήρωας αυτής της ανείπωτης τραγωδίας ανέφερε πως στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω του ήρθε αντιμέτωπος με ένα μωράκι 6 μηνών.

“Βρισκόμουν στο βαγόνι 6 και η σύγκρουση δεν υπήρχε. Ήταν δηλαδή πολύ μικρό το χτύπημα και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Μόνο μια γιαγιάκα, στην οποία και αμέσως δώσαμε προτεραιότητα για να την βγάλουμε έξω.

Μόλις βγήκαν οι περισσότεροι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι πέντε και έπειτα στο τέσσερα για να βγάλω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσα και ύστερα πήγα στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3 μαζί με ακόμα ένα παιδί ο οποίος δεν βρίσκεται εδώ αλλά ήταν πραγματικός ήρωας. Μπορέσαμε και σώσαμε τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση μαζί με την ΕΜΑΚ.

Οι περισσότεροι ήταν όντως πάρα πολύ νέοι άνθρωποι. Το πιο συγκλονιστικό ήταν μια γιαγιά, η οποία φώναζε για το έξι μηνών εγγονάκι της. Έσπευσα αμέσως να το βρω αλλά δεν μπορούσα να το βρω και εκεί χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου.

Με είχαν πιάσει πάρα πολλά συναισθήματα που δεν μπορούσα να βρω το μικρό παιδάκι. Τουλάχιστον έμαθα από τη μαμά του, εδώ στο νοσοκομείο, γιατί νοσηλεύεται μέσα, πως είναι καλά το παιδάκι και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα μωράκι, ναι, έξι μηνών.”

Πηγή: Missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network