Τι συμβαίνει κάθε φορά που αρχίζω δίαιτα

Δίαιτα

Το μοναχοπαίδι μου είναι πέντε χρονών κι εγώ ακόμα δεν έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Συνήθως, δεν αισθάνομαι άσχημα για τις καμπύλες μου. Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, στην παραλία κυρίως, αναπολώ το καλλίγραμμο σώμα που είχα μια φορά και ένα καιρό, και που μπορούσα να επιβαρύνω, χωρίς τύψεις, με ανθυγιεινές τροφές. Έτσι, κάθε τόσο αποφασίζω να χάσω κιλά κι «από Δευτέρα» αρχίζω δίαιτα.

Έχω προσπαθήσει τόσες φορές που έχω πια παρατηρήσει μία συγκεκριμένη εξέλιξη στη δίαιτά μου.

Για παράδειγμα:

1. Δεν λέω σε κανέναν ότι κάνω δίαιτα,

αλλά ότι αλλάζω τρόπο ζωής, αφού όλοι ξέρουμε ότι οι δίαιτες δεν αποδίδουν, σωστά; Βέβαια, όλοι ξέρουν ότι, στην πραγματικότητα, κάνω δίαιτα.

2. Μετά το πρώτο μου γεύμα τρέχω να ζυγιστώ. Φυσικά, ζυγίζομαι πάντα γυμνή, με στεγνά μαλλιά κι έχοντας αποβάλλει τις «επιβαρυντικές» σωματικές εκκρίσεις.

3. Μετά από δύο υγιεινά γεύματα, αρχίζω να μιλάω συνέχεια για τη διατροφή μου. Κρατάω ημερολόγια κι ανακοινώνω κάθε λεπτομέρεια στο Facebook. Με λίγα λόγια, γίνομαι ενοχλητική.

4. Αδειάζω όλα τα ντουλάπια από κάθε είδους ανθυγιεινά προϊόντα, όπως ζάχαρη, κονσέρβες κλπ., ανακηρύσσοντάς τα τοξίνες και δηλητήρια.

5. Όταν είμαι καλεσμένη για φαγητό, γίνομαι από εκείνους τους αντιπαθητικούς τύπους που φέρνουν σε τάπερ το δικό τους φαγητό, λέγοντας ότι έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες.

6. Δύο μέρες μετά κι ενώ δεν έχω χάσει ούτε κιλό, κάνω μια δίαιτα-αστραπή για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Δηλαδή, πίνω μόνο χυμούς ή καφέ και δεν τρώω τίποτα. Όμως, σύντομα, ζαλίζομαι και πονάει το στομάχι μου κι έτσι, καταφεύγω πάλι στο φαγητό.

7. Ξεκινάω το περπάτημα. Όποτε επιστρέφω, ζυγίζομαι και απογοητεύομαι βλέποντας ότι έχω κάψει ελάχιστες θερμίδες.

8. Οι εναλλακτικές μέθοδοι απώλειας βάρους γίνονται ξαφνικά πιο ελκυστικές. Καταλήγω λοιπόν, σε βελονιστές ή υπνωτιστές, που μου υπόσχονται θαύματα. Οι περισσότεροι προτείνουν τροφές που βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου, οι οποίες όμως κοστίζουν μια περιουσία.

9. Αγοράζω συμπληρώματα διατροφής, που μου προτείνουν φίλοι ή που διαφημίζονται στην τηλεόραση, τα οποία επίσης είναι πανάκριβα.

10. Όταν οι άλλοι μου λένε ότι δεν χάνω κιλά, επειδή αποκτώ μύες, θέλω να τους δώσω μια μπουνιά, με τη δύναμη που έχω αποκτήσει από τους καινούριους μύες μου.

11. Την τρίτη μέρα, δοκιμάζω το στενό τζιν που έχω φυλάξει από το Λύκειο, με την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσω να το ξαναφορέσω. Δυστυχώς, ανεβαίνει μόνο μέχρι τα γόνατα.

12. Την πέμπτη μέρα, αποφασίζω ότι ως δια μαγείας, έχω θεραπευτεί από κάθε ενόχληση που είχα.

Και όλα οφείλονται στη δίαιτα!

13. Μία εβδομάδα μετά, αρχίζω να αναρωτιέμαι αν πειράζει να φάω ένα σοκολατάκι. Είναι τόσο μικρά, που αποκλείεται να έχουν θερμίδες!

14. Πότε είναι η «ελεύθερη μέρα»; Αποκλείεται να μην υπάρχει, σε αυτήν την δίαιτα έστω μια μέρα που να μπορώ να φάω ό,τι θέλω!

Κάνει καλό στο μεταβολισμό! Το σώμα μπερδεύεται και συνεχίζει να χάνει βάρος! Γι’ αυτό θα φάω παστίτσιο και μηλόπιτα και παγωτό. Θα βοηθήσει!

15. Τώρα, όταν με καλούν για φαγητό, τρώω απ’ όλα, εκτός από ψωμί!

Συνειδητοποιώ ότι η μόνη δίαιτα στην οποία είχα επιτυχία, είναι αυτή που απαγορεύει το καβούρι.

Κι αυτό γιατί δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα οστρακοειδή.

Εντάξει, απέτυχα! Όμως θα ξεκινήσω πάλι… από Δευτέρα!

Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να χάσουμε βάρος σωστά είναι η άσκηση και η σωστή διατροφή. Μέχρι να πάρω την απόφαση να αλλάξω τη διατροφή μου, θα προσπαθήσω να τρώω με μέτρο. Τουλάχιστον, μέχρι να αρχίσει να πλησιάζει το Καλοκαίρι…

Διαβάστε ακόμα:

5+1 τρόποι για να μην ξεφύγεις από το διατροφικό σου πρόγραμμα στις διακοπές

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network