Θέσπιση ειδικού μητρώου για τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους

Θέσπιση ειδικού μητρώου για τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους

Την αυστηροποίηση των ποινών με αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και αναστολή της παραγραφής μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια σε ό,τι αφορά τους ανήλικους ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.

Όπως τόνισε, αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας εξηγώντας ότι «για τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα».

«Εγκαινιάζεται κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές γύρω από αυτό το θέμα αλλά κυρίως θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες μέσω chat σε πραγματικό χρόνο» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής για παράδειγμα προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, εργαζόμενοι σε προσφυγικές δομές. Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές. Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κωδικοί δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση».

Συγκροτείται κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων για την αξιολόγηση αλλά κυρίως για την εξωδικαστική εκτίμηση αυτής της κατηγορίας.

Σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

«Θεσπίζουμε και τη δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης γιατί σε ένα κράτος δικαίου κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά τη φετινή χρονιά» τόνισε και συμπλήρωσε «Έχει λεχθεί ότι η πολιτική δεν έχει ηθική, διαφωνώ. Οφείλει να έχει τη δική της ηθική, αυτή που απέχει από την απλοϊκή ηθικολογία. Ένα κριτήριο. Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network