Το παιδικό φως νικά το σκοτάδι: Η φωτό με το χαρούμενο κοριτσάκι που φτάνει στο Βέλγιο

Το παιδικό φως νικά το σκοτάδι: Η φωτό με το χαρούμενο κοριτσάκι που φτάνει στο Βέλγιο

Μία φωτογραφία από το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης ως μία φωτεινή, αισιόδοξη χαραμάδα στα όσα δραματικά και σκοτεινά διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο – παραδωμένο στους Ταλιμπάν – Αφγανιστάν.

Είναι η εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού που έχει μόλις φτάσει με ασφάλεια στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Melsbroek στο Βέλγιο με τη μητέρα της και τρέχει χαρούμενο και ανέμελο προς την πύλη, έχοντας ήδη αφήσει πίσω του ένα μεγάλο κομμάτι της αγριότητας που ζει η πατρίδα της.

Μέσα σε ένα κίτρινο παντελόνι και μία μπλούζα με λουλουδάκια το μικρό κορίτσι χοροπηδά στον αεροδιάδρομο, γνώριζοντας, ίσως, ότι η δική της ελευθερία τώρα ξεκινά. Υπενθυμίζοντας μας, ωστόσο, πόσοι άνθρωποι, γυναίκες, άντρες, μικρά παιδιά έχουν μείνει ακόμα πίσω να τρέμουν για τις ζωές τους την επόμενη μέρα.

Από τις 14 Αυγούστου μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν και έχουν καταφέρει να φτάσουν με ασφάλεια σε διάφορα σημεία της ανατολικής Ασίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network