Το παιδικό δωμάτιο … μεγαλώνει: Πως από βρεφικό θα το κάνεις ιδανικό για το μεγαλύτερο παιδί

Το παιδικό δωμάτιο

Πότε διάλεγες ζιπουνάκια και βρεφική κούνια, πότε ψάχνεις για το πρώτο «μεγάλο κρεβάτι» του μικρού σου… Ο καιρός με ένα μωρό κυλάει σαν το νεράκι και μαζί με το μωρό σου, μεγαλώνει και το παιδικό δωμάτιο!

Τα καλά νέα είναι πως με μερικές «έξυπνες» επιλογές μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις το μωρουδιακό δωμάτιο σε έναν ιδανικό και ασφαλή χώρο για το νηπιάκι σου, χωρίς να ξοδέψεις (ξανά) μια μικρή περιουσία για τα έπιπλα.

Αν τώρα εξοπλίζεις για πρώτη φορά το παιδικό δωμάτιο, το μυστικό είναι να βλέπεις μπροστά!

Για παράδειγμα, μια συρταριέρα με αρκουδάκια και χαρούμενες ζωγραφιές θα είναι πολύ ωραία για τα πρώτα χρόνια του μωρού σου. Λίγο αργότερα, όμως, θα μοιάζει πολύ «μωρουδίστικη» για τα γούστα του. Αντίθετα ένα απλό έπιπλο στο χρώμα του ξύλου μπορεί να «σταθεί» τόσο βρεφικό όσο και στο εφηβικό δωμάτιο.

Προτίμησε, επίσης, αντί για ροζ ή γαλάζιο, να βάψεις τους τοίχους σε ένα ουδέτερο χρώμα. Κι άφησε τα πολύχρωμα παιχνίδια να δώσουν το χαρούμενο τόνο στο πρώτο του δωμάτιο.

Για περισσότερο στιλ μπορείς να κολλήσεις μια χαρούμενη μπορντούρα ή ταπετσαρία τριγύρω στον τοίχο σε ύψος περίπου 1,20μ. απ’το πάτωμα. Όταν το παιδί φτάσει στα σχολικά χρόνια θα’ναι πιο εύκολο να φρεσκάρετε, απλώς, το χρώμα του δωματίου καταργώντας την μπορντούρα.

Αντίστοιχα, διάλεξε ένα ουδέτερο χρώμα κουρτίνες, μονόχρωμες ή ριγέ, χωρίς ζωάκια, πουλάκια, λουλουδάκια.

Η προσωπική μου επιλογή για το παιδικό δωμάτιο ήταν μονόχρωμες κουρτίνες από γάζα.

Τις παίρνω πάμφθηνες στα καταστήματα για κουρτίνες στη Μητροπόλεως. Τις πλένω και τις κρεμάω λίγο νωπές χωρίς σίδερο κι υπάρχουν σε υπέροχα χρώματα, και έντονα και παστέλ.

Καθώς το μωρό μεγαλώνει θα χρειαστείς πολλούς (πάρα πολλούς) χώρους για να αποθηκεύεις τα παιχνίδια του.

Μια συνηθισμένη επιλογή είναι τα παιχνιδόκουτα που θα βρεις σε πολλά καταστήματα. Πριν, όμως, το αγοράσεις σκέψου αν το παιδί θα μπορεί να βρίσκει άνετα τα παιχνίδια του μέσα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network