Top 10: Η χρυσή διατροφική δεκάδα κατά της γρίπης και των ιώσεων

κατά της γρίπης και των ιώσεων

Από την Ευγενία Ηλιάδου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, MSc, SRD, UK (dietinfo.gr)

Μπαίνουμε στην εποχή του χρόνου που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνη για την εμφάνιση ιώσεων και γρίπης. Το αν θα κολλήσεις ή όχι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γενετικό σου υλικό και το περιβάλλον σου, ωστόσο μπορείς μέσω της διατροφής να δημιουργήσεις μια ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό σου. Ανακάλυψε εδώ τα βασικά θρεπτικά συστατικά που εμπλέκονται κυρίως στη διαδικασία θωράκισης του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βάλ’ τα στο καθημερινό σου τραπέζι.

Πρωτεΐνες

Σχετίζεται άμεσα με υποστηρικτικούς μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος. · Πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας (δηλαδή υψηλής απορρόφησης) βρίσκουμε σε όλα τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα ψαρικά, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και στο αβγό. · Φυτικής μορφής πρωτεΐνη υπάρχει στα όσπρια, τα λαχανικά, τα προϊόντα σόγιας και στους ξηρούς καρπούς.

Ψευδάργυρος

Ιχνοστοιχείο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συνήθως συνυπάρχει με την πρωτεΐνη, όπως στα κρέατα, τα πουλερικά, τα θαλασσινά, το γάλα, το αβγό, τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς.

Σελήνιο

Προστατεύει το σώμα από το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Οι πιο πλούσιες πηγές σεληνίου είναι τα θαλασσινά και τα εντόσθια. Άλλες πηγές είναι το κρέας, τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σίδηρος

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network