Βγαίνουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους: Σήμερα η απόφαση των ειδικών – Πού θα συνεχίσουμε να τις φοράμε

Βγαίνουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους: Σήμερα η απόφαση των ειδικών - Πού θα συνεχίσουμε να τις φοράμε

Μετά από οκτώ μήνες υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απόφαση για την άρση αυτού του μέτρου φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον πολύ κοντά.

H κατάργηση της μάσκας, η οποία σαφώς απορρέει και από την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα καθώς και από την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου διαστήματος, θα συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουλίου, από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, οι ειδικοί προσανατολίζονται να αποφασίσουν να καταργηθούν οι μάσκες στα μέσα Ιουλίου και παράλληλα θα επισημάνουν την υποχρεωτικότητα της χρήσης της σε χώρους όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θέατρα, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας όταν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους -όπως σε θεάματα- και όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε: “Ελπίζω πως θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα, τουλάχιστον στυς εξωτερικούς χώρους” και επισήμανε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

“Θα το εξετάσει η επιτροπή -είπε- αλλά νομίζω ότι όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα συνεχιστούν. Όταν λέμε κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εννοούμε κατάργηση όταν κάποιος, για παράδειγμα, περπατά μόνος του” εξήγησε.

Ισχυρές συστάσεις για τον συνωστισμό

“Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι όπου υπάρχει συνωστισμός” είπε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δίνοντας το σίγμα των προθέσεων των επιστημόνων. Ο ίδιος συστήνει την χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Στο ίδιο πνεύμα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες οδηγίες και θα αφορούν σε όλο τον πληθυσμό, καθώς πρακτικά δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, όταν μιλάμε για εξωτερικούς χώρους. Συμπλήρωσε όμως πως εδώ τίθεται θέμα ατομικής ευθύνης και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι καλό θα είναι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, κυρίως για δική τους προστασία.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network