10 υπέροχα πράγματα που έχει πει η Κάρμεν Ρουγγέρη για τα παιδιά και τη ζωή

Κάρμεν Ρουγγέρη

1. Η τύχη μας είναι στα χέρια μας! 

Αν δεν περιμένουμε τίποτα από τους άλλους και βάλουμε το μυαλό και τα χέρια μας να δουλέψουν… τότε, σίγουρα, έχουμε ελπίδα να τα καταφέρουμε.

2. Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο δύσκολο πράγμα από το να μεγαλώνεις ένα παιδί.

Να καταλάβεις ακόμα ότι έχεις μεγάλη ευθύνη. Προσωπικά είχα μεγάλη αγωνία για το πώς έπρεπε να φερθώ στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά. Βλέπετε κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει την δική του προσωπικότητα. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Δεν νομίζω λοιπόν ότι υπάρχουν κανόνες. Βαδίζεις με το ένστικτό σου , με πολύ αγάπη και ο Θεός βοηθός…

3. Η ζωή είναι ωραία αλλά πολύ σύντομη.

Γι’ αυτό ας μην κρατάμε κακία. Τίποτα δεν θα πάρουμε μαζί μας, είναι το μόνο σίγουρο.

4. Βλέποντας στην πρόβα με τα μάτια των παιδιών σκέφτομαι, «θα τα κρατήσεις ή δε θα τα κρατήσεις;». Όταν θα ετοιμαστεί η παράσταση εάν δεν είμαι σίγουρη ότι θα καθηλώσω το παιδί δε θα την παραδώσω.

5. Για να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση με το σύντροφό σου μέσα στο χρόνο πρέπει να τον αντιμετωπίζεις με: 

…αγάπη, σεβασμό, κατανόηση, υπομονή. Θα πρέπει ακόμα να συμβιβάζεσαι να υποχωρείς να δέχεσαι τα ελαττώματα του άλλου και να μπορείς να τα μετατρέπεις σε προτερήματα, να επαναλαμβάνεις συνέχεια από μέσα σου “κανείς δεν είναι τέλειος”.

6. Ο γάμος πρέπει να αφήνει ελεύθερους τους ανθρώπους. Με την ελευθερία μπορούν να κάνουν πολύ όμορφα πράγματα μαζί.

7. Αγωνίζεσαι για να αγωνιστείς και όχι επειδή πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσεις.

8. Τα παιδιά θέλουν όρια. Τώρα, αν μαλώσουμε ένα παιδί, αμέσως τρέχουμε στον ψυχολόγο. Δεν είναι έτσι. Το παιδί, όπως και όλοι οι άνθρωποι, πρέπει να έχει όρια.

9. Τα παιδιά θέλουν να ασχοληθείς μαζί τους και όχι να είσαι με ένα τηλέφωνο στο χέρι.

10. Τα παιδιά μεγαλώνουν με πολύ σκληρά πρότυπα και απαράδεκτα ηλεκτρονικά παιχνίδια όπου βγαίνει νικητής όποιος σκοτώσει του περισσότερους. Τώρα τα παιδιά χρειάζονται την τρυφερότητα, τη χρυσόσκονη του θεάτρου. Έτσι μόνο τα διαπαιδαγωγείς και τους διαμορφώνεις γούστο.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network