Ανατροπή – Με rapid test και οι ανεμβολίαστοι έφηβοι 12 ως 17 ετών σε κλειστούς χώρους εστίασης

Ανατροπή - Με rapid test και οι ανεμβολίαστοι έφηβοι 12 ως 17 ετών σε κλειστούς χώρους εστίασης

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ΦΕΚ μέσω του οποίου ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με την είσοδο των ανηλίκων στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, στο πλαίσιο των μέτρων διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη που τέθηκε σε ισχύ από χθες, Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, πλέον οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα ίσχυε ότι οι κλειστοί χώροι της εστίασης είναι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ: “Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως δεκαεπτά (17) ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα καιμη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι μικρό και σε χαμηλότερα ποσοστά από τον γενικό πληθυσμό. “Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών”.

Σημειώνεται ότι, η ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή, όριζε πως τα παιδιά 12 – 17 ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους ενήλικες και για να μπουν σε κλειστούς χώρους της εστίασης χρειάζονταν πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης από κορονοϊού, ωστόσο αυτό φαίνεται τώρα αλλάζει και οι ανεμβολίαστοι έφηβοι θα εισέρχονται και με rapid test.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network