Αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού ζητά η οικογένεια της Καρολάιν – “Δεν θα χάσω και το εγγόνι μου”

Αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού ζητά η οικογένεια της Καρολάιν - "Δεν θα χάσω και το εγγόνι μου"

Την πλήρη επιμέλεια του παιδιού της Καρολάιν θα διεκδικήσει η οικογένειά της, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, την ώρα που η οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έχει καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελία Ανηλίκων για συνεπιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Όπως είπε ο κ. Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το οικογενειακό περιβάλλον της Καρολάιν είναι απολύτως κατάλληλο, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ανατροφής του παιδιού.

Ο δικηγόρος μετέφερε μάλιστα και μια δήλωση της μητέρας της 20χρονης, μέσω της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα”. “Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα”, δηλώνει χαρακτηριστικά η μητέρα της Καρολάιν, όπως είπε ο δικηγόρος της.

“Η μητέρα της Καρολάιν φιλούσε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα του παιδιού της”, είπε ο ίδιος, τονίζοντας πως η οικογένεια της κοπέλας βρίσκεται υπό κατάρρευση, καθώς δνε είχαν σε καμία περίπτωση υποψιαστεί πως ο δολοφόνος του παιδιού τους ήταν ο σύζυγός της.

Εντός της εβδομάδας κοινωνικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του μόλις ενός έτους παιδιού. Κοινωνικοί λειτουργοί αναμένεται να επισκεφθούν τόσο την οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν στην Αλόννησο, όσο και την οικογένεια του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Σημειώνεται πως, η συνεπιμέλεια του ανήλικου παιδιού είναι κάτι πρακτικά δύσκολο, καθώς η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν ζει στην Αλόννησο και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Παρόλα αυτά, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, οι γονείς της 20χρονης θέλουν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα στερήσουν τη δυνατότητα στους γονείς του δράστη να βλέπουν το εγγόνι τους όποτε επιθυμούν.

Οι γονείς του δράστη δε, έχουν επίσης σπίτι στην Αλόννησο, επομένως θα μπορούν να έχουν επαφή με το παιδί όσο συχνά θέλουν. Ο κ. Χαρμάνης, ανέφερε πως υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να βρεθεί μια συναινετική λύση.

Γλυκά Νερά: Πώς θα μεγαλώσει η Λυδία – Πότε θα πρέπει να μάθει όσα έγιναν

Με τη μητέρα της στο χώμα, τον δολοφόνο πατέρα της στην φυλακή, η Λυδία θα κληθεί να μεγαλώσει με γονικά υποκατάστατα όπως οι παππούδες της.

“Θα πρέπει να γίνει σημαντική κοινωνική έρευνα για να φανεί πιο περιβάλλον είναι καλύτερο για να μεγαλώσει το παιδί”, σχολίασε η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, σε συνέντευξή της. “Θα πρέπει να υπάρξει ωριμότητα από τις δύο οικογένειες. Και χρειάζεται συνεργασία με ειδικούς”.

Όπως ανέφερε η κ. Καππάτου, το συμφέρον του παιδιού χάθηκε. “Ο ένας γονέας χάθηκε από τη ζωή, ο άλλος θα είναι στη φυλακή. Θα δημιουργηθεί νέο περιβάλλον για το παιδί. Και πρέπει να ελεγχθεί ποιο περιβάλλον είναι καλύτερο. Ενδεχομένως να θεωρήσει τα υποκατάστατα των γονικών ρόλων ως γονείς της η μικρή Λυδία”, πρόσθεσε.

“Κάποια στιγμή θα πρέπει το παιδί να ενημερωθεί για αυτό που έχει συμβεί ενώ θα πρέπει στο μέλλον να δει και τον πατέρα του. Πρέπει να μάθει σταδιακά την αλήθεια και καλύτερα να την μάθει από το δικό του περιβάλλον”, υπογράμμισε η ειδικός.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network