Δημοσθένης Δεσποτίδης: Ο 14χρονος βραβευμένος ποιητής παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή

Δημοσθένης Δεσποτίδης: Ο 14χρονος βραβευμένος ποιητής παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή

Είναι 14 ετών, μαθητής, βραβευμένος ποιητής και θέλει να γίνει διπλωμάτης. Ο λόγος για τον Δημοσθένη Δεσποτίδη ο οποίος παρουσίασε, το περασμένο Σάββατο στο Σύλλογο των Αθηναίων στην Πλάκα, την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο “Ψάχνοντας τα βήματά μου”.

Ο πολυάσχολος -όπως οι περισσότεροι μαθητές στην ηλικία του – δεν είχε ποτέ αρκετό χρόνο για να γράφει τόσο όσο θα ήθελε και όταν λόγω καραντίνας βρέθηκε με άφθονο χρόνο στη διάθεσή του, τον αξιοποίησε γράφοντας την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι του 2020 ο Δημοσθένης κέρδισε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης του Ιδρύματος «Never Such Innocence». Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στην στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» η παγκόσμια αυτή διάκριση, όπως και κάθε άλλη αντιπροσωπεύουν για εκείνον την αναγνώριση της σκληρής και επίπονης δουλειάς που έχει κάνει.

Ο Δημοσθένης πιστεύει ότι «πρέπει καθημερινά να προσπαθούμε για το καλύτερο και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, δηλαδή να βελτιωνόμαστε σε οτιδήποτε κάνουμε. Η αναγνώριση και η βράβευση είναι σημαντική. Όμως, η βελτίωση μας πρέπει να αποτελεί το εφαλτήριο για νέους στόχους και νέες κατακτήσεις». «Ένιωσα και περηφάνεια με τη βράβευσή μου, γιατί διακρίθηκε η χώρα μου σε όλο τον κόσμο» εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων.

Ο δικός του στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να κατευθυνθεί προς τις θεωρητικές σπουδές, ενώ τον γοητεύει ιδιαίτερα ο διπλωματικός κλάδος και θα έβλεπε τον εαυτό του σε δέκα χρόνια διπλωμάτη.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network